Reidun Kjelling Nybø, generalsekretær i Norsk redaktørforening.
Reidun Kjelling Nybø, generalsekretær i Norsk redaktørforening.

Amedia

– Dårlig håndtert av Amedia

Bra at det nå ryddes opp rundt redaktørskiftet i Avisa Oslo, mener redaktørforeningen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Når dette helt åpenbart fra starten ble dårlig håndtert av Amedia, så er det bra at konsernsjefen beklager og at det ryddes opp rundt redaktørskiftet i Avisa Oslo. Mitt inntrykk er at man nå har kommet fram til en god løsning.

Det skriver generalsekretær Reidun Kjelling Nybø i Norsk Redaktørforening til Journalisten i en sms.

Hun kommenterer utviklingen internt i Amedia, som mandag ettermiddag sendte ut pressemelding om at Magne Storedal fortsetter i konsernet i en ny rolle.

I samme melding beklager konsernsjef Anders Opdahl overfor Storedal, for utydelig kommunikasjon rundt situasjonen der Storedal gikk av som redaktør og Kristin Stoltenberg overtok umiddelbart.

Journalisten har spurt Nybø om redaktørforeningen har noen oppfatninger om opplysningene som kom fram hos Kampanje i helga, om at Opdahl selv ga Storedal beskjed om at han ikke var ønsket som Avisa Oslo-leder videre, og at styret i avisa ikke ble orientert før flere dager senere.

Nybø ønsker ikke å gå inn i dette, men kommenterer videre om løsningen for Storedal:

– Det er viktig at man nå har funnet en løsning - ikke minst av hensyn til medarbeiderne i Avisa Oslo, Magne Storedal og Kristin Stoltenberg som har overtatt redaktørjobben i avisa.

Powered by Labrador CMS