Magne Storedal gikk av som Avisa Oslo-redaktør for en uke siden.

Amedia

Magne Storedal får ny rolle i Amedia – konsernsjefen beklager

Gikk av som Avisa Oslo-sjef for en uke siden.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Magne Storedal (64) fortsetter i en nyopprettet utviklingsrolle som redaktør i Amedia.

Det kommer fram i en pressemelding mandag ettermiddag.

For en uke side ble det kjent at Storedal var ferdig som ansvarlig redaktør og daglig leder for Avisa Oslo, og at Kristin Stoltenberg overtok umiddelbart.

Nyheten skapte sjokk og sinne i Avisa Oslo-redaksjonen. Avisa Kampanje beskrev i helga at Storedal fikk beskjeden om at han ikke var ønsket med videre av Amedia-konsernsjef Anders Opdahl.

I en pressemeldingen beklager Opdahl at det er skapt usikkert knyttet til redaktørskiftet i Oslo-avisa.

– Jeg ser at vi burde vært tydeligere i vår kommunikasjon rundt årsaken for redaktørskiftet, og vet det i kjølvannet har oppstått noen ubegrunnede spekulasjoner. Det har vært rettet berettiget kritikk. Dette har jeg beklaget overfor Magne. Amedia er en lærende organisasjon, og vi tar derfor også lærdom fra denne prosessen internt.

Storedal går inn i rollen som leder for et nytt utviklingsprogram for journalister i Amedia.

– Amedias redaksjoner rekrutterer hvert år nye, talentfulle journalister som utgjør fremtiden i den norske mediebransjen. Magne starter nå på jobben med sette sammen et tilbud til både ferske og erfarne journalister på tvers av Amedia, som skal gi faglig utvikling og sikre at journalister får et sterkere nettverk utover sin egen redaksjon, sier konsernsjef Opdahl.

– Dette vil bidra til å gjøre det enda mer attraktivt og spennende å være journalist i Amedia.

Opdahl sier videre at Storedal har gjort en solid jobb med å lede Avisa Oslo gjennom oppstartsfasen.

– Redaktørskiftet handlet utelukkende om at Amedias satsing i Oslo nå går inn i en ny fase med behov for styrke sin posisjon. I denne fasen ønsket Amedia som eier nye krefter i redaktørstolen.

Storedal sier selv at han gleder seg til å komme i gang:

– Jeg ser frem til å ta fatt på nye og spennende oppgaver i Amedia. Samtidig vil jeg rette en stor takk til redaksjonen i Avisa Oslo og alle de flotte menneskene der.

Powered by Labrador CMS