Journalist Elvira Jeanett Kolsing og redaktør Stian Jakobsen utgjør to tredjedeler av den nyetablerte lokalavisen Senja247.

Manglet bord, stoler og nett på kontoret: Klarte likevel å starte opp Senja247

– Vi må bygge avisen sten for sten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det er snart halvannen måned siden Nordlys lanserte lokalavisen Senja247 med Senja kommune som dekningsområde. Redaktør Stian Jakobsen er fornøyd med hvordan det har gått så langt.

– Det har gått veldig bra, og vi har ikke fått én eneste negativ tilbakemelding, sier Jakobsen til Journalisten i Tromsø, under Svarte Natta-konferansen.

Den ferske redaksjonen har hatt nyheter og de lokale menneskehistoriene som fokusområde, og prøvd å trekke frem særlig unge og kvinner som lykkes i lokalmiljøet, uttaler redaktøren.

– Journalister er på generell basis flinke til å ta en telefon og bruke arkivbilder. Men jeg mener gullet i journalistikken ligger i å komme seg ut og snakke med ekte folk. Mennesker i kjøtt og blod er undervurdert, sier Jakobsen.

– Sten for sten

Sammen med de to redaksjonelt ansatte Elvira Jeanett Kolsing og Torgeir Bråthen har Jakobsen bygget lokalavisen helt fra bunnen av.

– Det tar tid å bygge opp noe slikt. Vi må bygge avisen sten for sten. Vi har gjort noen feil, men vi lærer og er på god vei, sier han.

Journalistkollega Kolsing uttaler seg om de praktiske utfordringene hun og kollegene kom over i oppstartsfasen. Blant annet var redaksjonslokalet i Finnsnes sentrum helt tomt da de flyttet inn. På grunn av korona og andre forsinkelser, var ikke lokalet funksjonelt da de skulle starte arbeidet.

– Vi måtte sitte på et lite loft i bygget der vi egentlig skulle være. Det var ingen møbler, så vi måtte gå og stjele et par stoler og kontorpulter fra naborommene. Vi hadde heller ikke lås, så vi brukte en skje til å lukke igjen døra, ler hun.

Internett hadde de heller ikke, men fikk låne av hyggelige naboer.

Vil bli i nord

Kolsing startet karrieren som journalist i Tønsbergs blad som femtenåring, og har de siste årene bodd i Tromsø og jobbet i avisen Nordlys. Hun trives godt i Nord-Norge og har foreløpig ingen planer om å flytte sørover igjen. Hun hadde aldri vært i Senja kommune før hun begynte i Senja247, men trives godt der, sier hun.

– Det er utrolig spennende å komme til et nytt sted, og jeg har blitt godt tatt imot av lokalbefolkningen.

Hun mener det er en styrke å ikke være lokal, og heller se ting utenifra. Redaktøren er enig med Kolsing.

– Hun ser ting med helt ferske øyne, noe som hverken jeg eller Torgeir Bråthen har. Hun har virkelig vært en berikelse for hele produktet og er en svært dyktig journalist, sier Jakobsen.

– Vi tre i redaksjonen er veldig forskjellige. Det er absolutt en styrke at vi ser ting ulikt, tilføyer Kolsing.

Powered by Labrador CMS