Rana Blad-medarbeidere sosialiserer på Skarven under Svarte Natta-konferansen i Tromsø. Fra venstre: Lars Martin Halvorsen, fotograf Øyvind Bratt, Arne Forbord og Marita Skoglund.
Rana Blad-medarbeidere sosialiserer på Skarven under Svarte Natta-konferansen i Tromsø. Fra venstre: Lars Martin Halvorsen, fotograf Øyvind Bratt, Arne Forbord og Marita Skoglund.

Rana Blad flyttet halve redaksjonen til hotellkontor i Tromsø:
– Har vært en suksess

– Styrker både miljø og kunnskap i redaksjonen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

For ikke å miste halve arbeidsdagen og likevel rekke hele Svarte Natta-konferansen som startet fredag ettermiddag, flyttet syv av de redaksjonelt ansatte i Rana Blad redaksjonslokalet sitt 65 mil, fra Mo i Rana til Tromsø og hotellet The Edge, for én dag.

Initiativet kom fra redaktør Marit Johanne Ulriksen, som brukte anledningen til å styrke både arbeidsmiljøet og den faglige kunnskapen i redaksjonen samtidig.

– Vi har en tradisjon for å ha store delegasjoner i forbindelse med Svarte Natta. Her får de ansatte mye faglig påfyll, og festligheter er aldri vanskelig å få folk med på. Så alle i redaksjonen som ønsket å være med på opplegget fikk lov til det, sier hun til Journalisten.

Hotellkontor i Tromsø

Da journalistene i Rana Blad ankom Tromsø torsdag kveld, dro de på middag og hadde en sosial aften sammen.

Redaktør i Rana Blad, Marit Johanne Ulriksen.
Redaktør i Rana Blad, Marit Johanne Ulriksen.

Tidlig dagen etter var de på plass i et leid møterom på The Edge-hotellet, som fungerte som redaksjonslokale for dagen.

Journalistene fikk beskjed av Ulriksen at de skulle publisere to saker hver den dagen, noe alle kom i mål med.

– Det fungerte bra med hotellkontor. Da vi var ferdig i 15-tiden hadde vi kjempetrafikk i Rana Blad. Vi leverte det vi skulle, og vel så det, sier en fornøyd Ulriksen.

Det var rundt halve redaksjonen som valgte å dra til Tromsø, men de som ble igjen i Mo i Rana måtte også bidra med ekstra innsats for å få publiseringspuslespillet til å gå opp.

– Noen hjemme måtte ta ekstra- og dobbelvakter, så alle i redaksjonen bidro for at dette skulle gå. Så blir det gjerne deres tur neste gang å dra på konferanse.

Ulriksen sier det er en del av bedriftens politikk å investere penger på personalutdanning og godt arbeidsmiljø.

– Regningen ble splittet med klubben som har god økonomi, men det meste ble betalt av bedriften, sier hun.

– En suksess

Da himmelen klarnet i Tromsø på lørdagen under konferansen, samlet de ansatte i Rana Blad seg på Vertshuset Skarven for å drikke øl i den litt kjølige vårsolen.

Her er det bra stemning når Journalisten kommer bort uanmeldt.

Journalist Arne Forbord i Rana Blad uttaler at turen til Tromsø har vært en suksess, og de andre nikker smilende.

– Jeg setter pris på å ha en redaktør som ser verdien i å ta med seg de ansatte på en slik tur. Det bidrar til at vi har det fint og leverer bedre. Det skaper blide folk, ja, sier han.

Etter nærmere to år på hjemmekontor er det ekstra viktig å styrke miljøet og jobbe utenfor hjemmet, mener han.

– Vi har allerede et veldig godt miljø i redaksjonen, men dette skaper enda mer felleskap.

Student fikk fast jobb

Etter én ukes praksisperiode i Rana Blad gjennom journalistikk-studiet på Nord universitet, har andreårsstudenten Lars Martin Halvorsen nå fått fast deltidsjobb i redaksjonen.

Han har oppstart i mai, men har fått være med til Svarte Natta med sine fremtidige kolleger.

– Det har vært veldig motiverende og lærerikt å være her. Det er gull verdt å være på en slik konferanse, og ikke minst å bli bedre kjent med de dyktige journalistene i redaksjonen og i hele medie-Nord-Norge, sier Halvorsen.

I sommer skal han jobbe fulltid i redaksjonen, før han fortsetter med fast deltidsjobb parallellt med sisteåret på studiet.

Powered by Labrador CMS