Trønder-Avisas og de andre i TA-konsernet skal samarbeide med Amedia.

Trønder-Avisa forlater Polaris Media til fordel for Amedia

Hele konsernet skal samarbeide med Amedia.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Et enstemmig konsernstyre i Trønder-Avisa-gruppen vedtok tirsdag 11. februar å undertegne en tiårig samarbeidsavtale med Amedia. Dermed settes sluttstrek for ti års tett samarbeid Polaris Media.

Det skriver John Arne Moen, administrerende direktør i Trønder Avisa-konsernet, i en pressemelding.

Forhandlet siden desember

Avtalen kommer ikke overraskende. 12. desember i fjor sendt styret ut en pressemelding hvor det opplyste at selskapet hadde innledet forhandlinger med Amedia.

John Arne Moen, sjefredaktør og adm.dir i Trønder-Avisa og adm.dir i TA-konsernet.

Det har i flere år vært uenighet om veien videre for konsernet. Styret i avisa har siden 2017 ført samtaler med Polaris Media med tanke på å erstatte dagens samarbeid med majoritetseierskap, men prosessen ble til slutt stanset på forsommeren i fjor.

Polaris Media har lenge ønsket å kjøpe konsernet. I mars 2019 ble det sendt ut en børsmelding om at Polaris kjøpte seg opp i Trønder-Avisa, men «dette ble stanset i generalforsamlinger i LL Inntrøndelagen», opplyste styret i fjor.

Største eier og styreleder i LL Inntrøndelagen, er Vidar Øie Nilsen, sønn til avisinvestor Odd R. Øie. Nilsen er også nestleder i styret til TA-konsernet.

LL Inntrøndelagen er nest største eier i TA-konsernet med 38 prosent av aksjene.

TA-konsernet består av Trønder-Avisa, Namdalsavisa, Steinkjer-Avisa, Inderøyningen, Lokalavisa Snåsningen og NT24. I tillegg til at de eier 21 prosent av Levanger-Avisa og 50 prosent av Innherred.

Digital kraft

– Jeg er overbevist om at vi gjennom en strategisk samarbeidsavtale med Amedia, som også innebærer omfattende teknisk og taktisk samarbeid, vil kunne utvikle mediehusene i TA-konsern på en best mulig måte. Vi er overbevist om at Amedia er en riktig samarbeidspartner for å sikre kraft i den digitale transformasjonen vi fortsatt står midt oppe i, sier styreleder Kolbjørn Almlid i pressemeldinga.

Moen sier i pressemeldinga at det har vært krevende for de ansatte at prosessen rundt eierskap og samarbeid har trukket ut i tid.

– Vi måtte inn i det fjerde kalenderåret før vi var i mål. Nå kan vi rette blikket framover og gå inn i et helt nytt samarbeid, sier han.

Moen takker samtidig Polaris Media for et godt samarbeid.

– Polaris var en viktig partner for Trønder-Avisa da vi for alvor gikk inn i den digitale tidsalderen. Vi kommer også i fortsettelsen til å samarbeide nært med Polaris, blant annet når det gjelder trykk og distribusjon.

Powered by Labrador CMS