Alt tyder på at Polaris Media nå har sikret seg Trønder-Avisa-konsernet.

Polaris Media kjøper seg opp i Trønder-Avisa

Pris: 23,9 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I en børsmelding sendt ut mandag ettermiddag, skriver Polaris Media:

«Det er inngått intensjonsavtale om at Polaris Media ASA blir hovedaksjonær i Trønder-Avisa AS (Trønder-Avisa konsern) ved at LL Inntrøndelagen selger seg ut av selskapet, mens den andre lokale eieren AS Nord-Trøndelag fortsetter som eier med 44% eierandel etter et nedsalg på 7.9%.»

Videre heter det:

«Dette blir gjort for at Trønder-Avisa konsern skal få et sterkere eierskap både finansielt og kompetansemessig. Polaris Media eier i dag 10,1 % av aksjene, etter at selskapet kjøpte seg inn i konsernet i 2010, og vil etter avtalen få en eierpost på 56 %. Vederlaget for 45,9% av aksjene er avtalt til 23,9 millioner. Trønder-Avisa konsern vil inngå som et datterselskap til Polaris Media Midt-Norge AS.»

– Vi har sett at omstillingen i mediebransjen er krevende og de to lokale eierne henvendte seg høsten 2017 til Polaris Media med spørsmål om et større eierskap i konsernet, fordi vi så at dagens eierskap kunne være et hinder for en videre utvikling av konsernet, sier styreleder i Trønder-Avisa, Bjørn R. Skjelstad, ifølge samme børsmelding. Han representerer AS Nord-Trøndelag i styret.

– Samtidig har vi stor tro på framtiden til de regionale og lokale mediehusene med Trønder-Avisa og Namdalsavisa i spissen, og AS Nord-Trøndelag vil fortsatt eie 44 prosent av aksjene i Trønder-Avisa-konsernet.

Torgeir Anda, styreleder i LL Inntrøndelagen og nestleder i styret i Trønder-Avisa, legger til:

– Når vi selger oss ut av selskapet er det fordi vi vil at Trønder-Avisa skal utvikle seg videre, få et sterkere eierskap og skal kunne befeste sin posisjon som et viktig regionalt mediehuskonsern.

Konsernsjef Per Axel Koch har kjempet en hard kamp om å få overta aksjene. I forrige runde ble han stoppet på målstreken av avisinvestor Odd R. Øie, som hadde kjøpt seg opp Trønder-Avisa.

– Vi har tro på Trønder-Avisa og Namdalsavisa som viktige regionale mediehus, og vi tror det er mulig å utvikle Trønder-Avisa konsern med ny digital vekst. Samtidig ser vi de utfordringer som mediebransjen er midt oppe i og de utfordringer dette gir når man er et mindre mediehuskonsern med lokale eiere, sier konsernsjef Koch.

Avtalen som er inngått mellom partene må godkjennes i ekstraordinære generalforsamlinger i de to selgende eierselskapene og konsernstyret i Polaris Media, og deretter godkjennes av Konkurransetilsynet, skriver Polaris Media i børsmeldingen.

Powered by Labrador CMS