Ingrid Skogrand og Amedia lanserer til høsten RA Stavanger.

Amedia lanserer ny avis i Stavanger

Byavisen RA Stavanger kommer til høsten.

Publisert Sist oppdatert

– Stavanger trenger sin egen byavis. Det skal vi sørge for at byens befolkning nå får. Derfor er vi stolte over å kunne fortelle at det vil skje i høst, sier konserndirektør Ingrid Skogrand i Amedia i en pressemelding.

Den nye avisen skal hete RA Stavanger, og blir heldigital.

Moderne byavis

– Rogalands Avis har en flott historie og har gjennom generasjoner betydd mye for folk i Stavanger. Det er en tradisjon vi vil bære videre. Samtidig vil vi gi Stavangers innbyggere en moderne og spennende digital byavis som setter dagsorden og er tett på det som skjer i byen. RA Stavanger skal være en frisk, freidig og folkelig byavis, fortsetter Skogrand.

Medier24 kunne kort tid før Amedia sendte ut sin pressemelding fortelle at konsernet hadde kjøpt rettighetene til nedlagte Rogalands Avis - og at konsernet planla å etablere en ny avis i Stavanger.

– Etableringen i Stavanger gir Amedia fotfeste i en av landets største byer. Sammen med våre øvrige aviser i regionen, som blant annet Sandnesposten, Jærbladet og Haugesunds Avis, blir den nye byavisen viktig i Amedias strategi om å levere nyheter fra hele Norge til hele Norge, sier Skogrand.

Ansetter redaktør

Hun opplyser at Amedia er i sluttfasen med å ansette en ansvarlig redaktør.

– Med våre etableringer i storbyene Trondheim, Oslo og Kristiansand de siste årene, og nå i Stavanger, skaper vi avismangfold og utfordrer mediemonopoler. Vår tilstedeværelse gir bredere mediedekning til glede for dem som bor der og er viktig for å styrke lokaldemokratiet.

Powered by Labrador CMS