Rogalands Avis, klubbleder Kristoffer Knutsen.

Rogalands Avis legges ned

Kroken på døra etter 125 år. 

Publisert Sist oppdatert

Under et allmøte torsdag ble de ansatte i Rogalands Avis informert om at avisa legges ned. Det bekrefter klubbleder Kristoffer Knutsen overfor Journalisten. 

– Det er utrolig trist. Ikke bare for elleve ansatte, som nå ikke vet hva som skjer med jobbene deres, men også demokratiet i Stavanger. Ytringsfriheten får en kraftig nedskjæring i vår region og en historisk institusjon legges ned, sier han. 

«Dagsavisen er i en krevende situasjon, og Rogalands Avis er isolert sett ikke økonomisk bærekraftig», skriver Dagsavisen i en pressemelding. 

Nedbemanning

Ifølge Knutsen forsøker man seg nå på frivillighet i nedbemanningsprosessen. 

Konstituert administrerende direktør i Dagsavisen, Nina Kordahl, bekrefter dette.

– Vi har tett dialog med tillitsvalgte. Vårt mål er å kunne ha en god og konstruktiv prosess i en krevende sak, sier hun i pressemeldingen.

Det er 11 ansatte og seks medlemmer av Norsk Journalistlag i Rogalands Avis. Knutsen har tidligere uttalt til Journalisten at han stiller seg kritisk til mange av valgene fra eiersiden. 

Ifølge Knutsen er det ikke blitt informert om noen prosess, før det plutselig var snakk om nedleggelse. Han reagerer på at det ikke har vært noen fra Oslo og Dagsavisen på besøk i Stavanger siden desember 2019. 

– Det sier litt om hvor stemoderlig behandla vi har blitt av eierne våre. Vi er absolutt ikke blitt satset på, har ikke fått tilbakemeldinger på redaksjonelle valg eller hva som fungerer eller ikke. 

Mediehistorie

Dermed avsluttes et 125 år gammelt kapittel i Stavangers mediehisorie. Den endelige beslutningen ble fattet på et styremøte hos Rogalands Avis-eier Dagsavisen AS torsdag.   

– Rogalands Avis har en lang og tradisjonsrik avishistorie. Avisen kom ut under navnet 1ste Mai i 1899 og har med sine sosialdemokratiske verdier vært et viktig bidrag til det lokale mediemangfoldet. Vi skulle selvsagt ha ønsket at Dagsavisen var i en posisjon hvor vi kunne satset videre på Rogalands Avis, sier styreleder i Dagsavisen Per Magne Tveiten i pressemeldingen.

– Dette er spesielt trist for våre ansatte, men vi er dessverre i en økonomisk situasjon hvor vi ikke har muligheten til å opprettholde satsningen i Stavanger, fortsetter han.

Høsten 2023 avviklet Dagsavisen også lokalavisen Demokraten i Fredrikstad.

– Dette er en trist dag. Dagsavisens modell for lokalavisdrift har dessverre vist seg å ikke være økonomisk bærekraftig i dagens krevende markeds- og konkurransesituasjon, skriver konstituert administrerende direktør Kordahl i en sms til Journalisten.

Powered by Labrador CMS