CBS-journalist Grant Wahl ble stoppet utenfor Al Rayyan Stadium før kampen mellom USA og Wales.

VM i Qatar:

Amerikansk journalist anholdt for å bruke regnbue-skjorte i Qatar

Ble fratatt mobilen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Den amerikanske journalisten Grant Wahl ble stoppet utenfor arenaen før gårsdagens VM-kamp mellom USA og Wales i Qatar. Årsaken var at CBS-journalisten hadde på seg en t-skjorte med regnbuefarger.

I sin egen Substack-spalte forteller Wahl at FIFA klart og tydelig har sagt at regnbueflagg blant publikum ikke skal være noe problem under mesterskapet. Selv om forhold mellom samme kjønn er ulovlig i vertsnasjonen Qatar.

Ble anholdt

Wahl skriver at brukte t-skjorten til støtte for det skeive miljøet, men utenfor kamparenaen ble han stoppet av sikkerhetsvakter, som ifølge Wahl var sinte og krevde at han tok av seg t-skjorten.

– Du må bytte skjorte. Det er ikke lov, sa den ene vakten, skriver han.


Ifølge vakten var t-skjorten politisk, men det var Wahl uenig i og nektet å ta den av seg. Da han sendte ut en tweet under opptrinnet ble mobilen revet ut hendene hans, skriver Wahl.

Samtidig skal en venn av Wahl, New York Times-journalisten Andrew Das, ha gått forbi. Da Wahl fortalte hva som foregikk, ble også Das anholdt.

Beskyttelse mot fans

Wahl skriver at han ble holdt igjen i rundt 25 minutter, og at han ble tvunget til å se mot et overvåkingskamera som var plassert i nærheten. Til slutt lot de Das gå, og en sikkerhetssjef ba om unnskyldning til Wahl før de slapp ham inn.

«En av sikkerhetsvaktene fortalte meg at de bare ville beskytte meg fra fans inne på stadion, som kunne skade meg for å gå med t-skjorten», skriver han.

En FIFA-representant skal også ha beklaget opptrinnet overfor Wahl i ettertid.

«Men hele episoden fikk meg til å undre: Hvordan ville det vært for vanlige qatarere med en regnbue-t-skjorte når verden ikke ser på?», spør Wahl.

Powered by Labrador CMS