Ecuador slo Qatar 2-0 i åpningskampen etter to mål av veteranen Enner Valencia.

Fotball-VM

Qatar-VM: Halverte seertall i åpningskampen

– Innholdsmessig er vi fornøyd med starten, sier TV 2.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Da vertsnasjonen Qatar møtte Ecuador under åpningskampen i fotball-VM, var det kun 235.000 nordmenn som skrudde på TV 2. Det melder NTB.

Det er rundt halvparten så mange seere som åpningskampen i VM i Russland for fire år siden. Da skrev Dagens Næringsliv at NRK hadde 503.000. I den kampen var det vertsnasjonen Russland som møtte Saudi-Arabia i Moskva.

– Er som de er

– Tallene er som de er og er vanskelig å sammenligne med åpningskamper fra tidligere VM som har gått på ulike tidspunkter midt på sommeren, med andre lag og på NRK, sier TV 2s pressesjef Jan-Petter Dahl til NTB.

Åpningskampen i Russland ble blåst i gang 14. juni klokken fem på ettermiddagen norsk tid, mens åpningskampen i Qatar startet eksakt samme tid søndag.

Innholdsmessig fornøyd

VM i Qatar har mildt sagt vært omstridt siden mesterskapet ble tildelt. Forholdene for fremmedarbeidere, kvinners rettigheter, forbud mot homofili og at mesterskapet ble tildelt som følge av korrupsjon i FIFA, har bidratt til at mange fotballsupportere verden over har ønsket å boikotte årets vm.

– Innholdsmessig er vi fornøyd med starten, og det har vært stor interesse for Qatar- og Fifa-journalistikken på tv2.no, sier pressesjef Dahl til NTB.

Powered by Labrador CMS