Ecuador slo Qatar 2-0 i åpningskampen etter to mål av veteranen Enner Valencia.
Ecuador slo Qatar 2-0 i åpningskampen etter to mål av veteranen Enner Valencia.

Fotball-VM

Qatar-VM: Halverte seertall i åpningskampen

– Innholdsmessig er vi fornøyd med starten, sier TV 2.

Publisert Sist oppdatert

Da vertsnasjonen Qatar møtte Ecuador under åpningskampen i fotball-VM, var det kun 235.000 nordmenn som skrudde på TV 2. Det melder NTB.

Det er rundt halvparten så mange seere som åpningskampen i VM i Russland for fire år siden. Da skrev Dagens Næringsliv at NRK hadde 503.000. I den kampen var det vertsnasjonen Russland som møtte Saudi-Arabia i Moskva.

– Er som de er

– Tallene er som de er og er vanskelig å sammenligne med åpningskamper fra tidligere VM som har gått på ulike tidspunkter midt på sommeren, med andre lag og på NRK, sier TV 2s pressesjef Jan-Petter Dahl til NTB.

Åpningskampen i Russland ble blåst i gang 14. juni klokken fem på ettermiddagen norsk tid, mens åpningskampen i Qatar startet eksakt samme tid søndag.

Innholdsmessig fornøyd

VM i Qatar har mildt sagt vært omstridt siden mesterskapet ble tildelt. Forholdene for fremmedarbeidere, kvinners rettigheter, forbud mot homofili og at mesterskapet ble tildelt som følge av korrupsjon i FIFA, har bidratt til at mange fotballsupportere verden over har ønsket å boikotte årets vm.

– Innholdsmessig er vi fornøyd med starten, og det har vært stor interesse for Qatar- og Fifa-journalistikken på tv2.no, sier pressesjef Dahl til NTB.

Powered by Labrador CMS