Angrer på lønnsøkning i 2009

Hjemmet Mortensen-sjefen beklager og betaler tilbake 229.000 kroner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Administrerende direktør Anne Britt Berentsen krøp torsdag til korset. Hun inngikk en avtale med styreleder Torsten Bjerre Rasmussen om å betale tilbake hele lønnstillegget sitt i fjor. Avgjørelsen ble tatt etter sterke reaksjoner fra de lokale klubbene til Norsk Journalistlag, Fellesforbundet/Grafisk og Parat.

Årsaken til bråket i HM er detaljene om Berentsens lønnsutvikling og bonus i 2009, beskrevet i Journalisten og Journalisten.no den siste uka.

Beklager og betaler

Berentsen har ikke ønsket å kommentere sine egne lønnsforhold overfor Journalisten. Hun bekrefter overfor Dagens Næringsliv fredag at hun nå har beklaget at hun mottok lønnsøkning i en periode da HM nedbemannet med i alt 102 årsverk. Berentsen påpeker overfor avisen at 2009 var et svært spesielt år.

– I likhet med mange andre medier gjennomførte vi et meget moderat lønnsoppgjør. I denne situasjonen ble jeg tilbudt en økning i min fastlønn. Jeg vurderte nøye om jeg kunne ta imot dette, og valgte altså å gjøre det. Jeg ser at jeg burde gjort dette annerledes. Jeg har nå inngått avtale med styreleder om tilbakebetaling av lønnsøkningen i 2009. I 2010 vil min lønnsutvikling ha samme ramme som øvrige medarbeidere i Hjemmet Mortensen, skriver Berentsen i en epost til DN.

Berentsen har til nå ikke ønsket å uttale seg til Journalisten om sine egne lønnsforhold. Fredag morgen har hun følgende kommentar:

– Nå er jeg opptatt av at vi legger saken bak oss og ser framover. Det tror jeg alle parter er opptatt av, og det er jeg glad for.

NJ-klubbleder: – Fornuftig

– Dette var nytt for meg. Det høres fornuftig ut. Vi er glad hun tar den situasjonen som har oppstått på alvor, sier fellestillitsvalgt for NJ-medlemmene i HM, Katrine Strøm, til DN.

Klubbene i HM krevde onsdag åpenhet rundt sin egen og ledelsens bonusordninger.

Powered by Labrador CMS