Louise Eberhard-Gran går fra gransking i PwC til undersøkende journalistikk i VG.

Revisor blir gravejournalist i VG

– Vil bringe et nytt perspektiv og ny metodikk til redaksjonen.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Hun har aldri skrevet en nyhetsartikkel, men Louise Eberhard-Gran blir like fullt VGs nye gravejournalist:

Hun kommer fra revisorstilling i PwC, der hun har jobbet i selskapets granskingsenhet de siste årene, skriver VG selv i en melding.

– Louise er en utradisjonell rekruttering for VG, og vil bringe et nytt perspektiv og ny metodikk til redaksjonen. Det gjør ansettelsen ekstra spennende og vi er virkelige glade for at Louise har tatt et modig valg og takket ja til jobben i VG, sier nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken i meldingen.

Nyhetsredaktøren mener Eberhard-Gran blir en spydspiss i redaksjonen på økonomi- og revisjonsfeltet.

– Vi ser at dette er kompetanse som er viktig i alle de redaksjonelle avdelingene og i mange av våre undersøkende prosjekter, sier Håndlykken.

Eberhard-Gran er statsautorisert revisor med master i regnskap og revisjon fra Norges Handelshøyskole. Hun har også en MA i Business Studies fra University of Edinburgh.

– Jeg er både stolt og ydmyk over å få muligheten til å jobbe med noen av Norges beste journalister, og glad for at VG tør å satse på ulike fagprofiler. Jeg har jobbet med økonomiske granskinger og varslingssaker i mange år, men i VG vil jeg i større grad få en stemme og kunne bidra til at viktige saker og temaer settes på dagsorden, sier Eberhard-Gran selv i meldingen.

Powered by Labrador CMS