Den tidligere Dagsavisen-redaktøren Arne Strand, døde onsdag kveld.

Arne Strand er død

Onsdag kveld sovnet tidligere sjefredaktør, kommentator og politisk redaktør Arne Strand inn etter lang tids sykdom. Han ble 79 år gammel.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det skriver Dagsavisen.

Strand var tilknyttet Arbeiderbladet og senere Dagsavisen, bare avbrutt av noen år i NRK.

Han var også statssekretær for Gro Harlem Brundtland.

Strand ble rammet av kreft for 17 år siden.

– Vi er i stor sorg over å ha mistet verdens beste og elskede pappa, ektemann, kjæreste, svigerfar og bestefar. Han kjempet til siste stund. Han elsket livet, og levde det fullt ut. Vi skulle så gjerne hatt han med oss i mange år fremover. Vi kommer til å savne han, våre samtaler, smilet, entusiasmen og ikke minst latteren, uttaler sønnen Christian Strand på vegne av familien.

Sjefredaktør og administrerende direktør i Dagsavisen, Eirik Hoff Lysholm, sier at man har mistet en bauta i norsk avishistorie og sender sine tanker til familien.

Hedres av politikerne

Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap) minnes den tidligere redaktøren som en dyktig mediepersonlighet:

– Arne Strand hadde alltid slagkraftig penn og tydelig stemme, og klarte å se oss i kortene bedre enn de fleste. Arne hadde tyngde, energi, glimt i øyet og alltid gode råd å gi. Arne var en helstøpt journalist. Våre tanker går til familien, sier hun til NTB.

Også stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap) minnes Strand.

– En hedersmann har gått bort. Hvil i fred, skriver stortingspresidenten på Twitter.

Generalsekretær i Nato og tidligere statsminister for Arbeiderpartiet Jens Stoltenberg sier til Dagbladet at vi nå har mistet en viktig stemme.

– Han døde i troen på de sosialdemokratiske verdiene, på fellesskap og solidaritet. Jeg hadde gleden av å samarbeide med Arne i mange år. Han var en rådgiver og venn. Vi er mange som vil savne ham, sier Stoltenberg til avisen.

Blir savnet

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier han vil savne Strand, både som mediepersonlighet og som samtalepartner.

– Det er trist å høre at Arne Strand har gått bort. Han var en av de synligste redaktørene og politiske kommentatorene i Norge gjennom flere tiår. Han har vært med på å forme moderne norsk avishistorie, sier statsministeren og legger til:

– For mange var han selve ansiktet på Arbeiderbladet og Dagsavisen. For meg var han også en venn og samtalepartner, og jeg vil savne våre gode møter. Han hadde stor innsikt i arbeiderbevegelsen og det politiske Norge. Hans budskap var sjelden til å misforstå. Samtidig var han full av entusiasme og hadde glimt i øyet. Mine tanker går til hans nærmeste.

Powered by Labrador CMS