Julian Assange

Assange: Hva nå?

Følg møtet i Pressens hus 6. mai klokka 18.

Hvor står Assange-saken nå? Gir høringene håp om at han kan slippe utlevering, og hva er utsiktene for løslatelse? Hva er Norges forpliktelser overfor Den europeiske menneskerettskonvensjonen? Hvorfor gjør ikke norske myndigheter mer – og ikke minst, hva har saken og en eventuell utlevering å si for pressefrihet verden over?

Program

Ann-Magrit Austenå, Norsk PENs styreleder, ønsker velkommen

Kristinn Hrafnsson, redaktør i Wikileaks, snakker om situasjonen og tilstanden til Julian Assange i Belmarsh fengsel (digitalt innlegg)

Christophe Marchand, Julian Assanges advokat, forteller om den juridiske prosessen og veien videre, i samtale med Annette Groth, journalist og tidligere NRK-korrespondent i London (samtalen skjer på engelsk)

Thorbjørn Jagland, tidligere statsminister i Norge og generalsekretær i Europarådet, snakker om Norges forpliktelser overfor Den europeiske menneskerettskonvensjonen (digitalt innlegg)

Samtale: Hvilke konsekvenser har Assange-saken i Norge og internasjonalt?

  • Erling Borgen, journalist
  • Elin Floberghagen, generalsekretær i Norsk Presseforbund
  • Rasmus Hansson (MDG), medlem av Stortingets støttegruppe for Assange
  • Samtaleleder: Hege Moe Eriksen, journalist i NRK

Arrangører: Norsk PEN, Norsk Journalistlag, Norsk Redaktørforening, Norsk Presseforbund, Mediebedriftenes Landsforening, Helsingforskomiteen, UNESCO-kommisjonen, International Press Institute

Powered by Labrador CMS