Tre nye i Nidaros: Fra venstre Even Nævdal, Bastian Øien Alstad og Thomas Tangen.

Mediefolk:

Nidaros ansetter gravejournalist, nyhetsleder og nyhetsjournalist

Trondheims-avisen styrker staben og finner ny leder internt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Bastian Øien Alstad kommer til Nidaros fra Namdalsavisa og blir avisens nye gravejournalist. Han har mastergrad i journalistikk, og har de siste årene blant annet stått bak avsløringer som Rock City-sløseriet og artikkelserien om de mange varslene ved sykehjemmet i Kolvereid, som ikke ble tatt tak i, skriver Nidaros.

– Bastian er akkurat en slik type vi trenger i redaksjonen. Jeg har fulgt ham i flere år og sett hvilken utrolig kapasitet han er. Tror han vil bety et løft for avisen, sier Stig Jakobsen, sjefredaktør og administrerende direktør i Nidaros.

Thomas Tangen, som siden 2020 har jobbet i Nidaros, går inn i stillingen som nyhetsleder. Tangen har som journalist stått bak blant annet Club4-avsløringen og serien om ALS-syke Kim. Førstnevnte vant han også den Trønderske journalistprisen for i 2020.

– Thomas var et naturlig valg for oss, når vi skulle styrke nyhetsledelsen i Nidaros. Han har vist at han behersker alle disiplinene innen journalistfaget, og er derfor et mer enn kapabelt valg, sier Jakobsen.

I tillegg ansettes Even Nævdal i et vikariat som nyhetsjournalist.

– Even har vært et fyrverkeri, siden han ankom som sommervikar i redaksjonen. Han tilfører oss noe helt nytt når det gjelder underholdningsjournalistikk. Nævdal er av de nye talentene som jeg tror vil nå svært langt, sier sjefredaktør Jakobsen.

Powered by Labrador CMS