Liz Truss, som leder an i toryenes lederkamp og ligger dermed an til å bli Storbritannias neste statsminister, sier hun ikke har tid til å la seg intervjue en-til-en av BBC.

Statsminister i Storbritannia

Liz Truss trekker seg fra BBC-intervju

Favoritten til å bli britenes nye statsminister, sier hun ikke har tid til å la seg intervjue av BBC. Opposisjonen og motkandidat Rishi Sunak er misfornøyde.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Medarbeiderne til Liz Truss, som ligger svært godt an i toryenes lederkamp, sier hun «ikke lenger klarer å finne tida» til å la seg intervjue en-til-en, tvitret BBC mandag.

– Vi beklager at det ikke har vært mulig å gjøre et dybdeintervju med begge kandidatene, trass i at vi har gjort avtale om dette, heter det videre.

Truss' motstander Rishi Sunak lot seg intervjue av BBC-veteranen Nick Robinson tidligere i august.

– Var svært fornøyd med å ha sikret et dybdeintervju med Truss på BBC. Er både skuffet og frustrert over at det har blitt avlyst, tvitret Robinson.

En kilde i Truss-kampanjen opplyser til det britiske nyhetsbyrået PA at hun ikke kan delta fordi hun er opptatt med å skaffe seg så mange stemmer som mulig og på å forberede seg på arbeidet med å danne regjering.

Truss, som i dag er utenriksminister, blir av opposisjonen i Labour anklaget for å snike seg unna spørsmål om kritikk hun har fått fra både partiet og Sunak.

– Det britiske folket får ikke være med på å bestemme hvem som blir den neste tory-statsministeren, og nå ser det ut til at Liz Truss prøver å unngå enhver form for offentlige spørsmål, sier Labour-toppen Conor McGinn.

Powered by Labrador CMS