Benjamin Silseth og Silje Nordnes skal lede NRKs første Pride-sending.
Benjamin Silseth og Silje Nordnes skal lede NRKs første Pride-sending.

NRK skal sende direkte fra Pride

«Historisk sending» skal ledes av Silje Nordnes og Benjamin Silseth.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det melder NRK selv tirsdag morgen.

Programmet skal ta pulsen på Pride-markeringene i Oslo og resten av landet, og blir den første i sitt slag på norsk tv.

Silje Nordnes er kjent som mangeårig programleder for P3-Morgen frem til 2019, og er selv homofil. De siste årene har hun ledet store tv-sendinger som Maskorama og Melodi Grand Prix.

– Det er et ærefylt oppdrag å lede denne historiske sendingen! Pride er en stor bevegelse som rommer veldig mange forskjellige mennesker og jeg gleder meg til å formidle dette til det norske folk. Det er også stas og veldig riktig at vi skal vise frem Pride-markeringer fra hele landet, ikke bare Oslo, skriver Silje Nordnes til Journalisten.

Medprogramleder Benjamin Silseth, som lager podkasten «Baarli og Benjamin går i terapi», er også veldig fornøyd.

– Jeg synes det er helt fantastisk at NRK skal lage en Pridesending, og gleder meg masse til å stå i Spikersuppa og markere Pride. Veldig gøy å gjøre det sammen med Silje også, og jeg vet at vi begge ser på Pride som meget viktig – og det er litt ekstra stas, sier Benjamin til NRK.

For to år siden deltok en halv million mennesker på Oslo Pride, noe som gjør dette til et av de største arrangementene i landet. Pride er en stor og viktig fest for de skeive, men også for alle som støtter likeverd og mangfold i samfunnet.

– Derfor føles det riktig og på høy tid for oss som allmennkringkaster å være med og dekke denne begivenheten, sier prosjektleder i NRK Mads Tørklep.

Powered by Labrador CMS