Mediefolk:

Frøy Gudbrandsen har jobbet i Bergens Tidende siden 2012, de siste fire årene som politisk redaktør. Nå blir hun avisens nye sjefredaktør.

Frøy Gudbrandsen ny sjefredaktør i BT: – Vi skal gjøre mye gøy fremover

Får jobben fast.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Frøy Gudbrandsen er en erfaren medieleder, som kjenner politikken og samfunnslivet i Bergen og på Vestlandet meget godt. Jeg er glad for at hun har takket ja til å ta på seg denne oppgaven, sier Øyulf Hjertenes, styreleder i Bergens Tidende (BT), i en pressemelding.

I midten av november ble det kjent at Hjertenes slutter som sjefredaktør i Bergens Tidende for å bli direktør i Schibsted og styreleder i avisen. Politisk redaktør Frøy Gudbrandsen (41) ble i den forbindelse konstituert sjefredaktør. Nå er jobben hennes, skriver BT-eier Schibsted i en pressemelding.

Vurdert flere kandidater

Schibsted opplyser videre at styret vurderte et tosifret antall kandidater til stillingen.

– Frøy Gudbrandsen er godt kjent med organisasjonen, og har en dyp forståelse av mulighetene og utfordringene som Bergens Tidende står overfor. Jeg har store forventninger til den nye sjefredaktøren og hva hun kan få til sammen med redaksjonen i årene som kommer, sier Hjertenes.

Gudbrandsen har jobbet i Bergens Tidende siden 2012, de siste fire årene som politisk redaktør. Hun har bachelor i journalistikk, har jobbet mange år i akademia, og har blant annet en doktorgrad i sammenlignende politikk.

Fra Drammen

Hun kommer opprinnelig fra Drammen, men har bodd i Bergen siden 2002.

– Bergens Tidende har en utrolig viktig rolle på Vestlandet, fordi vi dekker regionen på en måte ingen andre gjør. Vi har derfor også en viktig funksjon i det nasjonale medielandskapet. Å få lov til å lede BT krever mye, men vi har alle forutsetninger for å lykkes. Ikke minst fordi vi har enormt flinke og ambisiøse folk. Vi skal gjøre mye gøy fremover, sier Gudbrandsen.

Tidligere sjefredaktør Hjertenes var både sjefredaktør og administrerende direktør i Bergens Tidende. Nå går mediehuset over til en toledermodell, hvor BT og Stavanger Aftenblad vil ha felles daglig leder. Rekrutteringen av daglig leder vil skje i løpet av vinteren, opplyser Schibsted.

Powered by Labrador CMS