Siv Juvik Tveitnes, konserndirektør for Schibsteds nyhetsmedier, sammen med Øyulf Hjertenes. Sistnevnte slutter nå som sjefredaktør i BT og blir direktør i Schibsted. Foto: Vegar Valde / Schibsted

Øyulf Hjertenes slutter som sjefredaktør i Bergens Tidende

Blir direktør i Schibsted, melder konsernet i en pressemelding.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Fredag varsler Schibsted at Øyulf Hjertenes, i dag sjefredaktør i Bergens Tidende (BT), blir direktør i konsernet med ansvar for alle mediehusene på Vestlandet.

Det betyr at han går av som sjefredaktør i avisen. Frøy Gudbrandsen, politisk redaktør i BT, blir konstituert sjefredaktør. Prosessen med å rekruttere ny sjefredaktør starter umiddelbart, varsler Schibsted.

– Jeg skal bytte jobb, men fremdeles være opptatt av det samme. Min motivasjon er å bygge bærekraftige digitale mediehus på Vestlandet. Det er viktig, både for Vestlandet, og for det norske demokratiet, sier Hjertenes til Bergens Tidende.

Hjertenes skal gå inn i en helt ny rolle som direktør med ansvar for Kyst. Det vil si mediehusene Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad, Vestnytt, Askøyværingen, Bygdanytt og Strilen. Han blir også styreleder i BT og Stavanger Aftenblad.

– I Øyulf Hjertenes får vi en leder som er visjonær og strategisk, samtidig som han har vokst opp i og med journalistikken, som er kjernen i det vi driver med. Han har også stor gjennomføringskraft. Den kombinasjonen er gull verdt når vi nå skal bygge nye digitale inntekter. Hjertenes vil være den perfekte brobygger mellom mediehusene på Vestlandet - der verdiskapingen skjer - og Schibsteds hovedkontor i Oslo, sier Siv Juvik Tveitnes, konserndirektør for Schibsteds nyhetsmedier, ifølge en pressemelding.

Powered by Labrador CMS