Ansvarlig redaktør Einar Tho tar for seg avisens dekning av Birgitte Tengs' fetter i en kommentar i dagens avis.
Ansvarlig redaktør Einar Tho tar for seg avisens dekning av Birgitte Tengs' fetter i en kommentar i dagens avis.

Er lei seg for ekstrabelastningen Haugesunds Avis' dekning ga Birgitte Tengs-fetteren

– Selv om den neppe var til å unngå, fastslår redaktøren.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I en kommentar i fredagens utgave av Haugesunds Avis tar ansvarlig redaktør Einar Tho for seg avisens dekning av Birgitte Tengs' fetter.

«Jeg er lei for ekstrabelastningen Haugesunds Avis' dekning ga Birgitte Tengs' fetter, selv om den neppe var til å unngå», skriver Tho – som slår fast at fetteren er uskyldig, og at han også må frifinnes i erstatningssaken fra 1998.

«Jeg, og vi, har tenkt mye på Haugesunds Avis' rolle i denne saken. Medienes omtale vil være en stor ekstrabelastning for folk som blir uriktig siktet og til og med dømt i alvorlige saker. Derfor er jeg lei for at vi i vårt virke har gjort vondt verre for Birgittes fetter», skriver redaktøren.

«Samtidig er det dessverre slik at avisen umulig kunne ha unngått dette. For all del, i en så omfattende dekning og sak, har vi gjort både feil og dårlige vurderinger underveis, men kjernen var ikke til å unngå: Vi måtte opplagt dekke og omtale fengslingen, «tilståelsen», domfellelsen og så videre. Når politi og rettsvesen gjør feil i så store saker som dette, vil mediene nødvendigvis formidle feilene. Vondt gjøres verre, men det må skje.»

Videre skriver Tho:

«Når vi nå vet hvordan saken gikk videre, er det lett å si at vi kunne ha vært mer kritiske til informasjonen politiet ga oss og andre medier i tiden etter den første siktelsen. Det har vi lært av.»

Han avslutter kommentaren med: «[...] vi er lei oss for at vårt arbeid i dette tilfellet er en del av helheten som ble feil, med voldsomme kostnader for en ung mann og hans familie.»

Les hele kommentaren i Haugesunds Avis.

Powered by Labrador CMS