Mediefolk:

Norad-eide Bistandsaktuelt har funnet sin nye redaktør i NRKs utenriksavdeling. Elisabeth Onsum tiltrer 1. juni.

Elisabeth Onsum blir ny redaktør i Bistandsaktuelt

Har jobbet 16 år i NRK.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Elisabeth Onsum blir ny redaktør i Bistandsaktuelt. Hun kommer fra stillingen som journalist og fungerende nestleder i NRKs utenriksredaksjon.

– Jeg føler meg veldig heldig som har fått denne jobben. En perfekt kombinasjon av utvikling, verden og journalistikk, og jeg ser frem til å jobbe med den kompetente gjengen i Bistandsaktuelt, sier Onsum i en pressemelding.

Onsum har jobbet 16 år i NRKs nyhetsavdeling i ulike redaksjoner – de siste seks årene i utenriksredaksjonen.

Her har Onsum blant annet vært prosjektleder for utviklingsarbeidet av nye Urix på NRK1, og har fungert en periode som nestleder i avdelingen.

Hun har også vært utenriksjournalist og vaktsjef, og i 2019 var hun leder og innholdsansvarlig for dokumentarserien «Grenseløs» med ung målgruppe, som ble nominert til Gullruten det året.

Onsum studerte pedagogikk og historie, før hun gikk videre med journalistikkstudier på Høgskolen i Volda. Hun snakker flytende engelsk og tysk.

– Jeg tror det er større rom for den gode journalistikken fra Bistandsaktuelt i det norske medielandskapet, og et potensiale for å nå folk på nye måter. Jeg gleder meg til å løfte dette videre, og rette søkelyset mot de store sakene innen klima, globalt samarbeid og fattigdomsbekjempelse, fortsetter hun.

Onsum tiltrer stillingen 1. juni.

Bistandsaktuelt gis ut av Norad, og Norad-direktør Bård Vegar Solhjell er glad for at Onsum takket ja til stillingen.

Han varsler i pressemeldingen at Norad samtidig vil ta skritt for ytterligere å tydeliggjøre redaksjonens uavhengige stilling i forhold til sin utgiver.

– Elisabeth Onsum har en sterk fagbakgrunn, med lang og bred erfaring fra Norges største mediehus. Samtidig som hun tilsettes opprettes det et styre som vil sikre en ytterligere profesjonalisering og uavhengighet for Bistandsaktuelt, og Onsum vil få en nøkkelrolle i å videreutvikle journalistikken for fremtiden, sier Solhjell.

Powered by Labrador CMS