NRK Radio inkluderte en ett år gammel nyhetssending i musikkprogram-reprise.

NRK Radio sendte ekstra nyhetssending ved en feil

Meldte om hytteforbud.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Radiokanalen NRK P1 sendte lørdag kveld cirka klokka 18 en nå ett år gammel ekstra nyhetssending ved en feil, melder statskringkasteren selv.

I reprisen av et musikkprogram inngikk en ekstra nyhetssending fra mars 2020, der det ble meldt om nyinnført forbud mot å reise til hytter og fritidseiendommer.

P1-kanalsjef Bjørn Tore Grøtte sier til Journalisten at feilen skjedde da programlederen var syk, og P1 skulle plukke ut en reprisesending for lørdagskvelden.

– Den inneholdt dessverre en såkalt nyhetsflash, og det er selvfølgelig bare å beklage. Det er mange som hører på NRK P1 på lørdagskvelden, så det var mange som fikk feil informasjon der, sier Grøtte.

Flere lyttere skal også ha kontaktet NRKs publikumsservice om den malplasserte nyhetssendingen.

– Det er leit at feilen skjedde, men jeg er glad for at det ble oppdaget og at nyhetsankeret i Dagsnytt klokken 19 fikk sagt fra om at dette var en feil. Vi får beklage til hyttefolket som kanskje skvatt litt til, sier Grøtte.

I NRKs nettradiospiller kan man høre at programmet «Lørdagskveld med Pia Skevik» avbrytes klokken 18:27 med en ekstra nyhetsmelding om smitteverntiltak:

«Statsministeren oppfordrer alle som er på hytta om å dra hjem, og sier at de vurderer å sette inn Sivilforsvaret for å be folk om å dra hjem», ble det blant annet meldt.

«NRK beklager dette. Det er altså ikke forbudt å være på hytta nå», presiserer statskanalen på egne nettsider lørdag.

Den faktiske datoen for nyheten ser ut til å ha vært 14. mars 2020.

Powered by Labrador CMS