Mediefolk:

Kjersti Sortland går fra Budstikka til Stavanger Aftenblad.

Kjersti Sortland er ansatt som ny sjefredaktør i Aftenbladet

De ansatte ble informert i dag.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Klokken 12 i dag, på et allmøte i Stavanger Aftenblad, ble det gjort kjent at Kjersti Sortland (52) overtar som sjefredaktør i mediehuset.

Sortland er i dag sjefredaktør og administrerende direktør i Budstikka.

– Aftenbladet får en erfaren medieleder og meget dyktig publisist. Gjennom sitt arbeid i VG og Budstikka har hun vist en strålende evne til å utvikle relevant og viktig journalistikk og samtidig skape god kommersiell utvikling. Jeg er veldig glad for at Kjersti Sortland sa ja til jobben, sier styreleder Øyulf Hjertenes til Aftenbladet.

Sortland blir første kvinnelige sjefredaktør i den 128 år gamle avisen.

– At hun blir den første kvinnelig sjefredaktøren i Aftenbladet, var ikke et selvstendig poeng for oss. Vi valgte henne fordi hun var den beste kandidaten, sier Hjertenes - og legger til:

– Gjennom god journalistikk har hun løftet Budstikka på en måte som er blitt lagt merke til nasjonalt. Spesielt vil jeg trekke fram avisens dekning av Manshaus-saken. Kjersti har vært bevisst hvordan utvikle god journalistikk.

I en pressemelding sier Sortland.

– Jeg takker for tilliten og gleder meg veldig til å utvikle mediehuset Aftenbladet videre, sammen med alle ansatte.

Aftenbladet kunne i går selv melde at avisen «erfarte» at Sortland ville bli deres nye toppsjef. Hun overtar etter Lars Helle, som tidligere i år meddelte at han ønsket å gå av.

Sortland kommer fra Bømlo. Hun utdannet seg i Stavanger og Bergen, og jobbet for Stavanger Aftenblad tidlig i karrieren. Senere gikk hun til VG, hvor hun etter hvert ble avdelingsleder for nyhetsavdelingen og VGs daværende åtte lokalkontorer. I 2013 gikk hun til Budstikka.

– I Stavanger Aftenblad fikk jeg grundig journalistopplæring i flere år da jeg var helt fersk i yrket. Derfor har jeg alltid hatt et stort hjerte for avisen og for byen. Som opprinnelig sørvestlending, ser jeg dessuten frem til å jobbe i en viktig og spennende region i Norg.

Sortland tiltrer som sjefredaktør i Stavanger Aftenblad på nyåret 2022.

Rettelse: I en tidligere versjon skrev vi at Kjersti Sortland blir eneleder i avisen. Det er ikke riktig. Sortland blir sjefredaktør.

Powered by Labrador CMS