Lederne for de nordiske journalistlagene: (f.v.) Tine Johansen, (DJ), Dag Idar Tryggestad, (NJ), Sigríður Dögg Auðunsdóttir, (BI), Ulrika Hyllert, (SJF) og Hanne Aho, (UFJ).

Ronson Chan

Nordisk Journalistforbund krever at anklager mot Hongkong-journalist trekkes

Bekymret for situasjonen i Hongkong.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Nordisk Journalistforbund krever at myndighetene i Hongkong trekker anklagene mot lederen for Hongkongs journalistforening Ronson Chan. Det kommer frem i en uttalelse fra alle de fem nordiske lederne.

Pågrepet

Chan ble pågrepet onsdag for å ha forårsaket uro på et offentlig sted, og å hindre politiets arbeid, ifølge en politikilde som har snakket med AFP. Ifølge nettavisen Chan jobber for, Channel C, ble han pågrepet mens han var på jobb for å dekke et møte med eiere av offentlige boliger i Hongkong.

– Trekk anklagene mot lederen for Hongkongs journalistforening, er meldingen fra et samlet Nordisk Journalistforbund.

Ifølge uttalelsen er Chan nå løslatt mot kausjon, men må melde seg hos politiet senere denne måneden og risikerer fengsel.

Bekymret

Den Internasjonale Journalistføderasjonen (IFJ), har ifølge uttalelsen overvåket situasjonen i Hongkong med økende bekymring. Etter den nasjonale sikkerhetsloven ble implementert i Hongkong i 2020, har myndighetene skjerpet angrepene mot medier og sivile institusjoner, mener journalistforbundet.

– Myndighetene bør også stoppe trakasseringen og intimidasjonen av journalister i Hongkong, og sikre at journalistorganisasjoner kan jobbe fritt, heter det i uttalelsen.

Powered by Labrador CMS