Politiet slo til mot kontorene til Stand News i Hongkong i desember i fjor. Nå er en journalist tilknyttet publikasjonen pågrepet.

Reagerer sterkt etter at journalist ble pågrepet for oppvigleri i Hongkong

– En ny omdreining på skruen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

54 år gamle Allan Au, som er foreleser i journalistikk og jobbet for Stand News fram til det ble stengt ned i desember, ble pågrepet i en razzia ved daggry mandag, melder lokale medier.

Pågripelsen er den siste i en lang rekke inngrep mot pressen i Hongkong de siste årene.

Politikilder bekrefter overfor AFP at han er siktet for å ha planlagt å publisere «opprørsk materiale». To andre høytstående ansatte i Stand News er blitt siktet for det samme. Siktelsene er knyttet til en britisk lov fra kolonitiden.

Flere i den lokale pressen er også siktet etter Kinas nasjonale sikkerhetslov for Hongkong og dømt til mangeårige fengselsstraffer.

Pågripelsen av Au møtes med fordømmelse fra Hongkongkomiteen i Norge, som i en uttalelse påpeker at det tidligere er grunnleggere, eiere og redaksjonsmedlemmer i opposisjonspressen som har blitt arrestert.

– Allan Au tilhører ikke noen av disse gruppene, han er journalist og politisk kommentator. Dagens arrestasjon markerer dermed en ny omdreining på skruen for å knuse presse- og ytringsfrihet i Hongkong, skriver komitéen i en uttalelse sendt Journalisten.

– Respekten for innbyggernes sosiale og politiske rettigheter som britene bygget opp under de siste tiårene av sitt styre, er reversert av det brutale diktaturet som nå ødelegger Hongkongsamfunnet. Hongkongkomiteen i Norge fordømmer dagens arrestasjon av Allan Au, som på nytt manifesterer den politiske forfølgelsen som samfunnet i Hongkong nå lider under, skriver komitéen.

Powered by Labrador CMS