Daphne Caruana Galizia var kjent som en uredd gravejournalist.
Daphne Caruana Galizia var kjent som en uredd gravejournalist.

Mann dømt til 15 års fengsel for journalistdrap på Malta

Erklært seg skyldig.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

En av de tre mennene som er tiltalt for drapet på gravejournalisten Daphne Caruana Galizia på Malta i 2017, er dømt til fengsel etter å ha erkjent straffskyld.

Vincent Muscat ble pågrepet i desember 2017, sammen med brødrene George og Alfred Degiorgi, anklaget for å ha skaffet til veie og montert bilbomben som tok livet av Caruana Galizia to måneder tidligere.

Under et rettsmøte tirsdag erklærte Muscat seg overraskende skyldig etter tiltalen.

Dommeren, Edwina Grima, understreket at den alvorlige tiltalen kan gi livsvarig fengsel og spurte på nytt om han erkjente straffskyld, noe han gjorde.

– Skyldig, sa Muscat.

Kort tid senere falt dommen på 15 års fengsel for Muscat. Grima påpekte at straffen tok hensyn til det faktum at han samarbeidet med politiet i saken som har rystet øynasjonen i Middelhavet.

Caruana Galizia var kjent som en uredd gravejournalist og hadde i tiden før attentatet skrevet flere artikler der hun anklaget regjeringsmedlemmer og personer med nære forbindelser til regjeringen for korrupsjon.

Blant annet avdekket hun at Michelle Muscat, kona til landets daværende statsminister Joseph Muscat, hadde etablert et stråselskap i skatteparadiset Panama.

Vincent Muscat er ikke i slekt med den tidligere statsministeren og hans kone.

Vincent Muscat ble tirsdag også dømt til å betale drøyt 430.000 kroner i sakskostnader. Dommen er et resultat av en avtale med påtalemyndigheten om å dele informasjon om drapet.

Da Muscat tilsto, gikk politiet til flere pågripelser, skriver Times of Malta. Avisa omtaler tilståelsen som et stort vendepunkt i etterforskningen av drapet på Caruana Galizia.

Powered by Labrador CMS