Amund Djuve i Dagens Næringsliv. Foto: Birgit Dannenberg
Amund Djuve i Dagens Næringsliv. Foto: Birgit Dannenberg

Tjener penger på digitale brukere

Nesten 9.000 brukere betaler for DNs digitale tilbud. Til høsten kommer nettbetaling.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Dagens Næringsliv (DN) skal tjene penger gjennom digitale tilbud, og gjør det allerede, ifølge sjefredaktør Amund Djuve. Han skriver i en epost at han ikke har lyst til å gi konkrete tall utover at satsingen for å ta betalt for digitalt innhold er lønnsomt for DN.

I desember i fjor sendte DN ut epost til abonnentene om nye priser som innebar en kraftig justering for digitale abonnementer. Før justeringen kostet et abonnement på avisens digitale utgave 3.086 kroner. Så ble prisen skrudd opp 62 prosent til 4.990 kroner.

Millioninntekter

Djuve forteller at å ta samme pris for avisen uavhengig av distribusjonskanal, har styrket DNs produktutvikling og i markedsarbeidet.

– Antall abonnenter vokser jevnt og trutt – både rene digitale abonnementer og det vi kaller kombiabonnement som er en kombinasjon av papir- og digitalabonnement. Lesere som har digitalabonnement får tilgang til avisens innhold på leserbrett, e-avis og mobiltelefon.

Etter det Journalisten skjønner dreier det seg om like under 9.000 betalende abonnenter på disse tjenestene. I så fall betyr det bruttoinntekter på digitalt salg på nesten 45 millioner kroner i året.

Slippes på kvelden

Et tiltak DN har gjort for brukere av iPad-løsningen er å gi slipp på avisen klokken 22 kvelden før papiravisen ligger i postkassen. Djuve forteller at det er så enkelt som at da er avisen klar og dermed naturlig å gi til abonnentene.

– Papirlesere må vente til morgenen etter fordi transport tar tid. Vi ser ingen grunn til at vi derfor skal forsinke den digitale utgaven som kan distribueres langt raskere.

Nettbetaling

Men det stopper ikke der. I løpet av året vil DN gjør det samme som mange andre aviser har gjort gjennom de siste 15 månedene; etablert betalingsløsninger på nett.

Arbeidstittelen er DN+.

– I løpet av året vil lesere som har digitalabonnement også få tilgang til en digital avis, som vil være tilgjengelig også på pc. Alt av innholdet i papiravisen vil være tilgjengelig her, og denne avisen vil i tillegg bli oppdatert gjennom døgnet.

Powered by Labrador CMS