Erlend Berge poserer for et portrett i utstillingen sin «Bedehusland» som er satt opp i Trondheim sentrum i anledning festivalen.
Etter bildevisningene samler folk seg i baren på Dokkhuset. Festivalen ble avsluttet med juletrefest og dans til musikk fra bandet Thousand Island lørdag kveld. Alle foto: Andrea Gjestvang
Lørdag ettermiddag trakk publikum inn i mørket for å se og høre Knut Egil Wang presentere prosjekter fra et innholdsrikt fotografliv.
Den amerikanske prisvinnende fotografen Amy Vitale trollbandt publikum både under og etter bildevisningen sin. Hun presenterte blant annet sin nye bok «The Secret Lives of Pandas», hvor fotografen har dokumentert tiltakene for å bevare den utrydningstruede pandabjørnen i Kina.
Elin Berge kikker på Erlend Berge sin nye fotobok «Sjå, Eg Kjem Snart» i det lille bokutsalget på festivalen.
Signe Fuglesteg Luksengard signerer fotoboken hun nylig har gitt ut. Den handler om hjembygda Leveld i Ål i Hallingdal.
Elin Berge og Marie Hald følger med når Moment-kollega Knut Egil Wang har kaffeslabberas på scenen.
Helge Skodvin sprer julestemning med presentasjon av sin nye bok «Deilig er Jorden». Hver dag har han tatt ett bilde av juleforberedelser rundt i Norge, fra midten av november og frem til jul de siste fem årene.
Etter premieren av den nye dokumentarfilmen «De Uønskede» blir en av hovedpersonene, Gerd Fleischer, intervjuet av Svein Inge Sæther. Fleischer ble født etter krigen, med norsk mor og tysk far, og har kjempet mot stigmatiseringen ved å være «tyskerunge» hele livet.
Helen Mariussen er nyutdannet fra Fotofagskolen i Trondheim, og benytter festivalen til å få tilbakemelding på prosjektene sine fra Helge Skodvin.
Utenfor Dokkhuset i Trondheim kan forbipasserende se utstillingene «Leveld» av Signe Fuglesteg Luksengard og «Bedehusland» av Erlend Berge.
Therese Alice Sanne og Kim Nygård sitter i komiteen som booker fotografer til festivalen. I år ble den arrangert for tiende gang.
Eivind H. Natvig er oppriktig bekymret for klimaet. For ham var gruppeprosjektet en lenge etterlengtet anledning til å gå ut og dokumentere det som skjer utenfor stuevinduet hans i Lofoten.
«Framgångsfrisyr» er veien til suksess for svenske menn, skal man tro Chris Maluszynski. Han monterte opp et speil ved kameralinsen, og ba mennene fikse sveisen.
De seks Moment-fotografene som har laget prosjektet Almost Perfect var til stede på Trondheim Dokumentarfestival for å fortelle om arbeidet. F.v. Eivind H. Natvig, kurator Susanne Fessé, Elin Berge, Marie Hald, Juuso Westerlund, Knut Egil Wang og Chris Maluszynski. Foto: Andrea Gjestvang
Knut Egil Wang inviterte Moment-kollega Chris Maluszynski og tidligere fotojournalistikk-lærer Per-Anders Rosenkvist på scenen til kaffeslabberas og bildepresentasjon. Underveis kunne publikum sende sms med spørsmål til fotografen. Foto: Andrea Gjestvang

Se bildene fra den tiende utgaven av Trondheim Dokumentarfestival

Forener foto, film, bøker, podkast, teater og musikk.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Sist uke var fotografer, journalister, dokumentarister, og andre dokumentarinteresserte samlet i Trondheim for den tiende utgaven av Trondheim Dokumentarfestival.

Festivalen har en utvidet forståelse av dokumentarbegrepet, og samler hver høst alle dokumentarformer som film, foto, bøker, podkast, teater og musikk, og har tidligere blitt beskrevet som en felles festivaldugnad fra film- foto- og radiomiljøet i byen.

På årets festival snakket blant annet de norske fotografene Linda Bournane Engelberth, Erlend Berge, Signe Fuglesteg Luksengard, og Helge Skodvin, finske Juuso Westerlund, danske Marie Hald og amerikanske Amy Vitale.

Fotograf Andrea Gjestvang dokumenterte festivalen for Journalisten. Se bildeserie over.

Powered by Labrador CMS