Egmont gikk til lønnsdiktat etter forhandlinger med NJ-klubben. Klubbleder Harald Grevskott reagerer.

LØNNSFORHANDLINGER

Lønnsdiktat i Egmont: – Opprørt og misfornøyd

– Opprørende at ikke Egmont gir et godt nok og fortjent lønnstillegg i år, sier klubbleder.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Lønnsforhandlingene i Story House Egmont endte torsdag med lønnsdiktat. Det bekrefter klubbleder Harald Grevskott overfor Journalisten. Diktatet er på 3,6 prosent med en redaktørpott på 2250 per årsverk.

Med en konsumprisindeks som i løpet av året kan nærme seg 6 prosent, mener Grevskott at deres opprinnelige krav på 5,4 prosent var moderat.

– Vårt siste skriftlige krav var 4,4 prosent, og vi var villige til å bevege oss videre. Vi er opprørte og misfornøyd, sier han til Journalisten.

Matpriser spiser halvparten

Det siste tilbudet fra ledelsen var under frontfaget, som ble forhandlet frem før den enorme prisstigningen, sier Grevsott.

Når økningen av matpriser utgjør 1100 kroner ekstra i måneden for en vanlig barnefamilie, vil matpriser alene spise opp over halvparten av det som endte som diktat, sier klubblederen.

– Vi har vært gjennom en rekke nedbemanninger og har en erfaren, dyktig, fleksibel og dedikert arbeidsstokk. Vi anerkjenner at Egmont som magasinutgiver opplever utfordringer knyttet til papir- og transportkostnader, men vi er en stor bedrift som går godt.

– Ikke godt nok

I kroner endte oppgjøret i Story House Egmont på litt over 25.600 kroner. Det inkluderer redaktørpotten på 2250 kroner per årsverk som ledelsen står fritt til å distribuere til de ansatte. Grevskott sier at de er imot redaktørpotten, da de 2250 kronene tas fra hver arbeidstakers oppgjør og ofte redistribueres litt tilfeldig.

Samtidig er han skuffet over at Story House Egmonts oppgjør er betraktelig lavere enn endre oppgjør som ble fremforhandlet før prisstigningen i sommer.

– Både i Nettavisen, P4 og NRK har man ligget på rundt 27 000 til 29 000 kroner, før over 6 prosent prisstigning i sommer. Vi synes det er opprørende at ikke Egmont gir et godt nok og fortjent lønnstillegg i år, sier Grevskott.

Powered by Labrador CMS