Klare for signering. Fra venstre Per Brikt Olsen, Elin Floberghagen, Torill Roås og Kristin Viker Aanesen.

Overtar Pressens hus i dag:
– Endelig kan vi flytte inn

Nå starter arbeidet med å flytte inn.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Alt har ikke gått helt som planlagt under pandemien, men i dag kunne de 11 presseorganisasjoner endelig motta nøkkelkortene til Skippergata 24. Innflyttingen i Pressens hus starter de neste ukene.

– Vi gleder oss stort til å samle medieorganisasjonene og dele kontorlokaler. Og ikke minst har vi et felles mål om å gjøre huset til en destinasjon og et samlingssted for kunnskap og debatt om medier og journalistikk, sier Per Brikt Olsen i en pressemelding.

Han er administrerende direktør i Fagpressen, og har ledet arbeidsgruppa i prosessen frem til dagens overtagelse.

Arbeidsgruppa har ellers bestått av: Torill Roås i Mediebedriftenes Landsforening, Vegard Isdahl, NTB, Elin Floberghagen, Norsk Presseforbund og Kristin Viker Aanesen, også NTB.

– Endelig kan vi flytte inn. Det er ikke en overdrivelse at denne arbeidsgruppa til tider har stått på døgnet rundt for å realisere drømmen om Pressens hus. Uten arbeidsgruppas innsats og stødige prosjektstyring, hadde vi ikke stått her i dag, sier en fornøyd Mads Yngve Storvik, sjefredaktør og administrerende direktør i NTB.

Nå starter jobben med å flytte inn i huset. Møbler, teknikk og flyttelass skal inn, og det er enda noen uker til huset står klart til bruk for ansatte i organisasjonene. De første arrangementene er planlagt i juni.

– Pressens hus har som visjon å styrke journalistikkens stilling i samfunnet. Det skal vi blant annet gjøre ved å være et sted folk kan komme for å forstå mer om mediene og et hus der vi åpent kan diskutere medier og journalistikk, sier Elin Floberghagen, generalsekretær i Norsk Presseforbund.

Huset har fasiliteter som scener, podkast-studio, møterom, kurslokaler, arrangementslokaler, streamingmuligheter, tapas-restaurant, kaffebar og også noen kontorplasser for drop-in-jobbing.

Organisasjonene som står bak Pressens hus: NTB, Norsk Presseforbund, Norsk Redaktørforening, Mediebedriftenes Landsforening (MBL), Faktisk.no, SKUP, Landslaget for lokalaviser (LLA), Fagpressen, Norsk Lokalradioforbund, Institutt for journalistikk (IJ) og Norsk Journalistlag (NJ).

Sistnevnte flytter ikke inn i huset, men skal bruke huset til arrangementer og har derfor et kontor/lagerrom i bygget.

Powered by Labrador CMS