Erik Andreassen har fått jobb som redaktør i VOL.
Erik Andreassen har fått jobb som redaktør i VOL.

MEDIEFOLK:

Erik Andreassen blir ny ansvarlig redaktør i Vesterålen Online

Kommer fra stilling som vaktsjef hos NRK Finmark i Alta.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Styret i VOL Vesterålen Online (VOL) har ansatt Erik Andreassen som ny ansvarlig redaktør i det heldigitale mediehuset. Han er i dag vaktsjef hos NRK Finnmark i Alta og vil tiltre stillingen på Sortland 1. oktober, skriver VOL i en pressemelding.

– Vi er veldig glade for å få Erik Andreassen som leder for den redaksjonelle satsingen. Han er en ung og ambisiøs journalist med et stort potensial som leder. Han er faglig sterk og en god lagbygger, og sammen med den dyktige redaksjonen vi allerede har, er jeg trygg på at han kan utvikle VOL videre, sier styreleder Harald H. Rise i pressemeldingen.

Andreassen har en mastergrad i sportsjournalistikk fra St. Mary’s University i London. Han startet sin karriere i Sandefjords Blad, og jobber deretter i NRK Finnmark i Kirkenes som reporter og journalist både på radio, TV og nett. Fra januar 2021 har han vært vaktsjef i Alta.

– Jeg synes VOL er et veldig spennende mediehus, og jeg ser frem til å lære mer om regionen og mulighetene i det redaksjonelle arbeidet. Og ikke minst ser jeg frem til å bli kjent med og jobbe sammen med alle dem som har stått for VOL sin flotte utvikling, sier Andreassen.

Den 29 år gamle journalisten får nå det redaksjonelle ansvaret for VOL sin videre utvikling. Det heldigitale mediehuset dekker hele Vesterålen og har hatt en god utvikling de siste årene, melder VOL i pressemeldingen. Etter flere år som gratis nettsted, ble det innført en abonnementsmodell i 2017. Siden har mediehuset vært en av opplagsvinnerne i Nord-Norge og er på god vei mot 6000 i opplag.

VOL har også gått over til en toledermodell, der Stina Helene Gustavsen tidligere er ansatt som daglig leder. Hun er også konstituert som ansvarlig redaktør frem til den nyansatte redaktøren er på plass.

Powered by Labrador CMS