Styreleder og administrerende direktør i Medier24, Erik Waatland, og ny sjefredaktør Cornelia Kristiansen.

MEDIEFOLK:

Cornelia Kristiansen blir sjefredaktør i Medier24

– Den morsomste jobben i Medie-Norge!

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Cornelia Kristiansen (40) er ansatt som ny sjefredaktør i Medier22. Det melder nettavisen i en pressemelding. Tidligere er det kjent at Erik Waatland skal forlate stillingen som ansvarlig redaktør og vil fortsette som administrerende direktør fremover.

Kristiansen starter i jobbe 15. september og overtar etter konstituert sjefredaktør, Jan Magnus Weiberg-Aurdal, som går tilbake i stillingen som nyhetsredaktør.

– Utrolig gøy

– Dette må være den morsomste jobben i Medie-Norge! Jeg har jo irritert meg grønn over Aftenpostens tamme ledere om 6. januar, vært nysgjerrig på jobbutlysninger og blandet meg i Twitter-diskusjoner om 2.2 i VVP. At jeg nå kan gjøre dette på fulltid, uten dårlig samvittighet, og samtidig jobbe med den fine gjengen jeg har beundret fra utsiden, blir utrolig gøy. Jeg er rett og slett litt stolt i dag, sier Kristiansen ifølge pressemeldingen.

– Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med alle. Medier24 skal fortsatt være først og best på bransjen, over hele Norge. Og så lever vi med store omveltninger i den digitale offentligheten. Mediene utfordres fra mange hold, og tilliten og samfunnsrollen er viktigere og vanskeligere enn noen sinne. Jeg vil at vi skal være avisa med de beste diskusjonene og nyhetssakene rundt medier, ytringsfrihet, inkludering og kildekritikk. Så ser jeg veldig fram til å bli bedre kjent med KOM24 og SALG24, sier hun.

– Omfattende prosess

Kristiansen kommer fra stillingen som markedssjef i teknologiselskapet Confrere. Tidligere har hun vært utviklingsredaktør i Morgenbladet og debattansvarlig, og SoMe-sjef, i Dagblet.

– Det har vært en svært omfattende prosess med flere utrolig kompetente kandidater, så vi har rett og slett hatt et luksusproblem sammen med hodejegerne i Visindi. Derfor er vi veldig fornøyde med å si at vi fikk førstevalget vårt - som vi er overbevist om at vil løfte journalistikken vår i årene fremover sammen med en meget kompetent redaksjon, sier styreleder Erik Waatland i pressemeldingen.

Som sjefredaktør i Medier24 AS vil Kristiansen ha det øverste redaksjonelle ansvaret for Medier24, KOM24 og SALG24.

Powered by Labrador CMS