Erland Bakke var til stede da PFU behandlet klagen mot VG.
Erland Bakke var til stede da PFU behandlet klagen mot VG.

ERLAND BAKKE

VG felt i PFU for saker om «kjendismanageren»:
– Sjelden jeg har lest noe så knusende

Flertall for kritikk.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Onsdag behandlet Pressens Faglige Utvalg (PFU) manager Erland Bakkes klage mot fem undersøkende artikler i VG om hans person og virke.

Etter en diskusjon der flere medlemmer sto på vippen, gikk flertallet i utvalget for å konkludere med fellelsen kritikk. Dette er en mildere fellelse enn brudd på god presseskikk.

Bakke klaget inn VG for brudd på hele 16 punkter i Vær varsom-plakaten. I diskusjonen var PFU-medlemmene skjønt enige om at dekningen var berettiget, men konsentrerte seg mest om omfanget og detaljnivået i sakene.

Diskusjonen kretset rundt VVP-punktet om «saklighet og omtanke i innhold og presentasjon».

Der hadde flere PFU-medlemmer kritiske kommentarer om artiklene, som tar for seg konflikter Bakke har hatt både i manageryrket og som privatperson.

– Sjelden har jeg lest noe så knusende. Det er ekstremt brutalt og utrolig detaljert, sa medlem for allmennheten Nina Fjeldheim.

Medlem for journalistene Gunnar Kagge syntes det var vanskelig å vurdere fellelse på omtanke-punktet, men innrømmet at han sto mellom «samlet vurdering» og fellelsen «kritikk».

– Å bli en sensurinstans er heller ikke vår oppgave. Men her slår de så hardt til mot en konkurrent. Det kan jo være skjerpende, sa Kagge, med henvisning til at VG selv eier managementbyrået Max Social.

Til slutt gikk flertallet av medlemmene for fellelsen kritikk. NRKs Stein Bjøntegaard, som ledet diskusjonen, var en av de som varslet dissens.

Powered by Labrador CMS