Espen Harpestad Mikalsen får mer ansvar i Dagens Næringsliv.
Espen Harpestad Mikalsen får mer ansvar i Dagens Næringsliv.

MEDIEFOLK:

Espen Harpestad Mikalsen blir redaksjonssjef i DN

– En utpreget lagspiller med en genuin teft for god DN-journalistikk.

Publisert Sist oppdatert

Dagens Næringsliv (DN) har ansatt Espen Harpestad Mikalsen (51) som ny redaksjonssjef for dokumentar, skriver mediehuset i en pressemelding.

Mikalsen har vært reportasjeleder på en rekke Skup-prisvinnende saker for DN. Nå får han ansvaret for å lede og utvikle dokumentargruppen som redaksjonssjef.

– Jeg er veldig glad for at Espen tar på seg ansvaret for å utvikle et av de viktigste miljøene vi har for undersøkende journalistikk i Norge, sier nyhetsredaktør Marianne Johansen i pressemeldingen.

– Espen er en utpreget lagspiller med en genuin teft for god DN-journalistikk. Han evner å løfte både den underholdende dokumentaren, den undersøkende, dagsordensettende avsløringen og den dagsaktuelle nyhetsfeaturen, sier Johansen. 

Mikalsen startet lederkarrieren i DN i 2007 som redaksjonssjef for DN lørdag og har siden 2019 vært reportasjeleder i dokumentargruppen.

 – Jeg gleder meg til å fortsette å jobbe med laget som produserer noe av det morsomste og mest interessante innen norsk journalistikk, sier Mikalsen.

Den nye redaksjonssjefen har en master i journalistikk fra Universitetet i Oslo, der han også har studert litteraturvitenskap og medievitenskap.

Som journalist har han blant annet jobbet i Hamar Arbeiderblad, i kulturavdelingen i Dagbladet og på Etterbørs og Livsstil i DN. 

Powered by Labrador CMS