– NRK er en institusjon jeg kjenner godt fra utsiden, så det blir spennende å få oppleve det fra innsiden.

MEDIEFOLK: 

Henrik Løfaldli er nyansatt som datajournalist i NRK

Sivilingeniøren går fra tech-bransjen til journalistikken. 

Publisert Sist oppdatert

NRK i Trondheim har ansatt Henrik Løfaldli i den nyopprettede stillingen som datajournalist. 

Der blir han en del av redaksjonen for undersøkende journalistikk i NRK Midt, hvor han skal arbeide som redaksjonell utvikler sammen med en gruppe reportere fra NRK Trøndelag, NRK Innlandet og NRK Møre og Romsdal. 

– NRK er en institusjon jeg kjenner godt fra utsiden, så det blir spennende å få oppleve det fra innsiden, sier Løfaldli i en pressemelding. 

29-åringen er utdannet sivilingeniør og har jobbet mye med innsamling, behandling og prosessering av data. Han kommer fra jobben som prosjektingeniør og utvikler i det tyske tech-selskapet SAP. 

– Det var tydelig at det først og fremst var en teknolog man var ute etter, og ikke en journalist, så jeg følte dette var en unik sjanse til å få jobbe med min interesse for nyheter, sier han. 

Nyhetsredaktøren Nareas Sae-Khow sier i pressemeldingen at han er overbevist om at ansettelsen vil gjøre redaksjonen bedre rustet til å drive frem flere store og viktige avsløringer fra Midt-Norge i fremtiden.

– Henrik Løfaldli er en klok og nysgjerrig fyr som kommer fra en helt annen verden enn de fleste av oss her på nyhetsgulvet. Hans bakgrunn, ferdigheter og kildenettverk vil helt klart tilføre vår gravegruppe ny og viktig kompetanse, sier Sae-Khow.

Løfaldli starter i den nye stillingen hos NRK i Trondheim i oktober.

Powered by Labrador CMS