Israelere vifter med flagg og roper mot journalister under markeringen av Jerusalem-dagen 18. mai i år.
Israelere vifter med flagg og roper mot journalister under markeringen av Jerusalem-dagen 18. mai i år.

DEBATT:

Et vanskelig tema å dekke

Israels ambassade i Norge svarer Marthe Valle.

Publisert Sist oppdatert
  • Dette er et debattinnlegg. Innlegget uttrykker skribentens egne synspunkter.

Marthe Valle skriver 15. mai i Journalisten at norske medier må «gi oss virkeligheten i Gaza», og at situasjonen ikke er en «konflikt», men snarere en okkupasjon og ensidig aggresjon.

Den israelsk-palestinske konflikten er et vanskelig tema å dekke og strekker seg dessverre mange tiår tilbake, og vi opplever også, i likhet med Valle, at mediedekningen er for ensidig og upresis, begge veier.

Vi tror absolutt at Valle har skrevet innlegget med de aller beste intensjoner for å belyse en vanskelig konflikt. Dessverre ser det ut til at hun har blitt et offer for den falske framstillingen som ofte presenteres om Israel, og at hun, og flere personer i Norge, har mange misoppfatninger om hva Israel er og gjør.

Valle deler mange av de samme meningene og ønskene som oss når det gjelder en fredelig, humanitær løsning på situasjonen, og troen på en demokratisk fremtid for regionen, på begge sider. 

Vi er veldig takknemlige for at vi er enige om det, og inviterer gjerne både Valle og norske medier til en god, konstruktiv dialog om konflikten.

Powered by Labrador CMS