Frilansjournalist Lama Ghosheh er anklaget for «oppildning til vold» og «identifisering med en terrorgruppe», ifølge tiltalen fra israelsk påtalemyndighet.

Pressefrihet i Israel

Palestinsk journalist får et halvt år i husarrest for Facebook-innlegg

En israelsk domstol har besluttet å forlenge husarresten for en palestinsk journalist som ble pågrepet i fjor høst i okkuperte Øst-Jerusalem, ifølge advokat.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Lama Ghosheh er frilansjournalist og har jobbet for en rekke palestinske medier. Hun ble pågrepet i september i fjor og plassert i husarrest etter ti dager i fengsel.

30-åringen er anklaget for «oppildning til vold» og «identifisering med en terrorgruppe», ifølge tiltalen fra israelsk påtalemyndighet. Den nevner beviser i form av innlegg og meldinger på Facebook.

I tiltalen heter det at Ghoshehs arbeid som journalist og hennes flere tusen følgere på internett gir innleggene hennes større tyngde.

Tirsdag besluttet en domstol i Jerusalem å utsette dommen til 18. april. I mellomtiden må hun forbli i husarrest, opplyser journalistens advokat Mohammed Mahmoud. Ifølge ham vurderer retten om Ghosheh skal bli dømt til samfunnstjeneste i stedet for fengsel dersom hun blir kjent skyldig.

Ghosheh sier til nyhetsbyrået AFP at hennes Facebook-innlegg gjenspeiler «narrativet på den palestinske gata og er ikke oppdiktet i min fantasi».

Powered by Labrador CMS