Marianne Gauslaa. Foto: Kathrine Geard. Montasje: Birgit Dannenberg

AFP og pakker på plass i Fevennen

Sju tar AFP og fem tar sluttpakker. Dermed er nedbemanningen av redaksjonen i Fædrelandsvennen på plass.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Kristiansandsavisen skal spare 24,7 millioner kroner eller 36 stillinger, og 12 av disse er i redaksjonen. Prosessen er ennå ikke avsluttet i de øvrige avdelingene i mediehuset, men for redaksjonens del har man nå kommet til ordninger uten oppsigelser.

– Jeg er veldig glad for at vi slapp oppsigelser og at ledelsen unnlot å bruke styrte sluttpakketilbud, slik det opprinnelig kunne oppfattes, sier Marianne Gauslaa, NJ-tillitsvalgt i Fevennen.

68 prosent

Fem medarbeidere tar AFP, og Fevennen har valgt en ordning med AFP pluss gavepensjon som tilsammen sikrer 68 prosent av lønn ved sluttidspunkt. Dessuten gir man fire måneder bruttolønn fra avgangstidspunkt.

De sju sluttpakkene har en ramme på 18 månedslønner, som ser ut til å være det nivå Media Norge-avisene legger seg på. I Fevennen var tilbudet ni måneder garantert pakke til alle og en månedslønn per år ansiennitet i bedriften, begrenset oppad til totalt 18 månedslønner.

Ingen på studiepermisjon

Gauslaa forteller at det også ble gitt tilbud om studiepermisjon i inntil tre år med 50 prosent lønn, men ingen har søkt om dette.

– Det er dramatisk at 36 personer skal bort i løpet av året, men på den annen side slapp vi oppsigelser, sier klubblederen.

Eierne ville ha utbytte

Hun mener det likevel er underlig at eierne til tross for anmodninger om det motsatte, valgte å ta ut ti millioner kroner i utbytte også i inneværende år.

– Vi synes det vitner om liten kriseforståelse, sier Gauslaa, og viser til at eierne i perioden 2001 til 2007 tok ut 145 millioner kroner i overskudd.

Powered by Labrador CMS