Faktisk-redaktør Kristoffer Egeberg.

Faktisk.no-redaktøren slutter – går til PST

Går av med umiddelbar virkning.

Publisert Sist oppdatert

Faktisk-redaktør Kristoffer Egeberg går av, meldes det i en pressemelding.

Egeberg skal lede PSTs avsnitt for åpne kilder.

I samråd med styret i Faktisk, går han av med umiddelbar virkning, står det i pressemeldingen.

– Graving og research i åpne nettkilder er egentlig essensen av det jeg har jobbet med de siste årene. Det blir derfor utrolig spennende å få muligheten til å være med på utviklingen av dette fagfeltet hos PST, sier Egeberg i meldingen.

– Så gleder jeg meg til å lære etterretningsfaget og jobbe for samfunnet på en annen måte enn gjennom journalistikken. Samtidig blir det forferdelig trist å forlate en virksomhet jeg har vært med på å bygge opp helt fra grunnen av. Og det blir rart å forlate en bransje som har vært mer eller mindre hele livet mitt siden jeg i 1990, som 15-åring, solgte mitt første nyhetsbilde til Akershus Amtstidende.

Faktisk-styreleder Helje Solberg sier hun er dypt imponert over jobben Egeberg har gjort.

– Norges eneste uavhengige faktasjekk-organisasjon utmerker seg nasjonalt og internasjonalt. I dag har Faktisk er et prisbelønt mediehus med seks store medier som eiere. I tillegg til journalistikken, er det etablert en Innsikt- og analyse-avdeling og et ambisiøst skoleprosjekt. Og i fjor, i løpet av et par uker, spilte Faktisk en nøkkelrolle i forhold til å få etablert Verifiserbar. Jeg vil takke Kristoffer for hans uvurderlige bidrag og ønsker han lykke til i ny jobb, sier Solberg i meldingen.

Powered by Labrador CMS