Tarjei Leer-Salvesen
Tarjei Leer-Salvesen sto bak den første versjonen av Innsyn.no da han jobbet i Fædrelandsvennen.

Tarjei Leer-Salvesen skal lede Innsyn.no

Blir prosjektleder for utviklingen av nye Innsyn.no.

Publisert Sist oppdatert

Faktisk.no har overtalt innsynsguru Tarjei Leer-Salvesen til å bli ny prosjektleder for utviklingen av nye Innsyn.no. 

Leer-Salvesen, som i fjor forlot fast jobb i Fædrelandsvennen for å bli frilanser på heltid, sto bak den første versjonen av Innsyn.no da han jobbet i avisen. 

– Jeg skal fortsatt jobbe aktivt med journalistikk. Engasjementet for å lage bedre verktøy kom jo nettopp fra behovene vi har sett i hverdagen, sier Leer-Salvesen i en pressemelding.

Ansvarlig redaktør i Faktisk.no, Kristoffer Egeberg, er svært glad for å få Leer-Salvesen på laget. 

– Tarjei har fra før av et stort eierskap til Innsyn.no, og har vært et forbilde og en mentor for både meg, prosjektet og de fleste innsynsjegerne i landet de siste årene. 

Nye Innsyn.no, som utvikles av Faktisk.no, betatestes allerede av over 300 journalister fra hele landet

– Etter at Faktisk overtok, har Innsyn.no både vokst betydelig i bredde og fått bedre funksjonalitet enn før. Det har vært gøy å følge med det siste året, sier Leer-Salvesen.

Han overtar prosjektledelsen etter Geir Molnes, som begynner i ny jobb som gravejournalist i Utdanningsnytt. 

Leer-Salvesen har denne våren vært Fritt Ord Journalism Fellow ved Reuters Institute for the Study of Journalism i Oxford. 

Der har han studert hvordan journalister og andre kan kombinere og bruke 136 lands ulike innsynsinstrumenter til å oppnå mer åpenhet. 

– De fleste journalister lærer seg å bruke innsynsretten i eget land. Det som har interessert meg, er det enorme potensialet som ligger i å lære seg å utnytte forskjellene i innsynsregler på tvers av landegrenser. Vi ser flere spennende eksempler på dette i internasjonale gravejournalistikk nå.

Powered by Labrador CMS