Disse fotograferer i rettssalen neste uke

12 medier slipper til når retten settes på mandag.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Mandag starter som kjent 22. juli-rettssaken. Flere hundre journalister er akkreditert, og skal jobbe fra tinghuset, Hotell Bristol eller VG-huset.

Særordning første uke

Nå er det klart hvilke medier som får være tilstede i rettssalen den første uka. Ifølge et brev fra tingretten vil en særrordning denne uka sikre en rekke medier plass minst en av dagene.

For mandag går ordningen ut på at inntil 12 medier kan fotografere før retten settes, og 15 minutter inn i rettssaken.

Tirsdag til og med onsdag kan fotografene ta bilder før retten settes, men ikke i pauser og etter at retten er hevet om ettermiddagen.

Blitz og lyssetting forbys, og det må kun brukes stillegående kameraer uten kabler til strøm eller lignende. 

NRK og TV 2 får fotoplass alle dager den første uken.

VG, Dagbladet, Aftenposten og CNN får fotoplasser mandag til og med onsdag. Nyhetsbyråene Reuters, AP og AFP slipper til mandag og tirsdag.

Mandag slipper i tillegg ANB, Adresseavisen, Bergens Tidende og Drammens Tidende til.

Klassekampen og Dagsavisen får stille med fotograf på tirsdag.

Onsdag er det Stavanger Aftenblad, Fædrelandsvennen, Haugesunds avis og BBC som får de øvrige fotoplassene.

Vårt Land, Sunnmørsposten, Varden, Tønsbergs Blad, Budstikka, Moss avis, Romerikes Blad og SKY kommer inn i salen på torsdag.

Fredag er det Ringerikes Blad, Gudbrandsdølen Dagningen, Hamar Arbeiderblad, Oppland Arbeiderblad, Nordlys, Avisa Nordland, Trønderavisa og Al Jazeera som slipper inn.

NTB Scanpix i poolordning

I brevet fra tingretten heter det at listen er satt opp i samråd med pressens organisasjoner. Det er mulig at det åpnes for lignende ordninger senere i rettssaken.

NTB Scanpix vil uansett ha en poolordning med to stillbildefotografer som varer gjennom hele rettssaken. Disse fotografene kan ta bilder under alle deler av rettssaken hvor det også er åpnet for TV-overføring.

Powered by Labrador CMS