Fotografer oversvømmer Oslo i mars

En uke i mars oversvømmes Oslo av fotografer. Åtte-ni stjernefotografer fra Magnum skal workshoppe over 100 kolleger.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Arrangementet den første uken i mars er ledd i 75 årsjubileet til Pressefotografenes Klubb, og torsdag fikk PK-leder Terje Bringedal endelig beskjed om at PK får leie hele Litteraturhuset. De fleste deltakerne er også etter hvert kommet på plass.

– Dette blir et kjempeløft for PK og et flott tilbud til fotografene, sier Bringedal.

Toppfolk

Seks Magnum-fotografer har nå bekreftet at de kommer til Oslo. Dette er norske Jonas Bendiksen, som i sommer flyttet tilbake til Norge, Alessandra Sanguinetti, David Alan Harvey, Alex Majoli, Paolo Pellegrin og Alex Webb. I tillegg tyder alt på at Chris Anderson kommer.

I tillegg kommer 4-5 fotografer som sammen med Magnum-fotografene skal holde i alt 14 workshops i løpet av uken. Fem av workshopene er reservert for PK-medlemmer, mens tre workshoper er reservert for studenter fra fotojournalistikklinjen på Høgskolen i Oslo. På Høgskole-workshopene deltar også fotostudenter fra Sverige, Danmark og Bangla Desh. De fleste workshopene går over fire dager, og kurslederne står fritt i å velge tema.

Sponses

– Magnum-fotografene har aldri hatt et slikt arrangement før og ser veldig fram til det, sier Bringedal.

PK er nå på jakt etter sponsorer til arrangementet, som totalt er beregnet til et sted i overkant av 400.000 kroner. NJ har vedtatt å støtte med 150.000 kroner, og dette går spesielt til et eget ytringsfrihetsseminar under fotouken. Det skal også være en paneldebatt om framtidens fotograf og et tema er foreløpig ikke fastsatt.

Powered by Labrador CMS