Frode Rønning har fått permisjon fra Frifagbevegelse for å være fungerende utenriksredaktør i Klassekampen ut året.
Frode Rønning har fått permisjon fra Frifagbevegelse for å være fungerende utenriksredaktør i Klassekampen ut året.

MEDIEFOLK:

FriFagbevegelse-redaktøren tar permisjon – går til Klassekampen

Stepper inn som Klassekampens utenriksredaktør.

Publisert Sist oppdatert

7. august tiltrådte Frode Rønning stillingen som fungerende utenriksredaktør i Klassekampen. Han går inn for Mari Eifring som skal være i permisjon til 1. februar. 

– Jeg liker Klassekampen veldig godt og syns det er en svært god avis. Nå blir det interessant for meg å prøve meg i et annet felt, og det skjer veldig mye spennende i utenriksjournalistikken akkurat nå, sier Rønning til Journalisten. 

De siste 15 årene har han jobbet i LO Media, og fungert som redaktør for nettavisen FriFagbevegelse i ni år. Mellom 1997 og 2006 var han i Klassekampen i ulike roller, både som journalist, nyhetsleder og vaktsjef. 

For å jobbe i Klassekampen har Rønning fått et halvårs permisjon fra FriFagbevegelse. 

– Det blir en utfordring å bytte felt, og jeg føler jeg har kommet til en avis som har en viktig posisjon i det norske medielandskapet. Det er mange som vender seg til Klassekampen for å skaffe seg informasjon og meninger, så jeg ser på den nye oppgaven min som spennende og viktig, sier han. 

Som utenriksredaktør vil han fortsette prioriteringen av dekningen av krigen i Ukraina.

– Det er naturlig å prioritere effektene og konsekvensene krigen har på Europa og USA. Det er mye som endrer seg i kjølvannet av den. I tillegg vil vi bruke plass på å beskrive de økende sosiale forskjellene i Europa og resten av verden. 

Det er kort tid siden ansvarlig redaktør Tore Ryssdalsnes i LO Media også tok permisjon fra arbeiderbevegelsens mediehus for å steppe inn som Dagsavisen-sjef etter Eirik Hoff Lysholms oppsigelse.

Powered by Labrador CMS