Tore Ryssdalsnes er ny konstituert sjefredaktør i Dagsavisen og søsteravisene Demokraten, Moss Dagblad, Rogalands Avis og Fremtiden.

Han tar over Dagsavisen: – Fikk tilbudet på fredag

Tore Ryssdalsnes ser ikke for seg å røske opp i så mye.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg har vært her lenge, og hadde ikke tenkt at jeg skulle skifte jobb, men det er sånn det er.

Det har vært en hektisk uke for den nylig konstituerte redaktøren i Dagsavisen Tore Ryssdalsnes

Nyheten om at Eirik Hoff Lysholm forlater avisa til fordel for Avisa Oslo ble kjent i dag, men som styreleder i stiftelsen Dagsavisen har Ryssdalsnes visst om redaktørbyttet siden han kom tilbake fra ferie 1. august. 

– Det er nå åtte dager siden. Vi ble enige om at Lysholm skulle gå av på kort varsel, uten å sitte oppsigelsestiden ut, sier han til Journalisten. 

– Det har skjedd fort

Vi møter Ryssdalsnes i LO Medias redaksjonslokaler i Storgata der han i et par dager til fortsatt er daglig leder og ansvarlig redaktør. Han kommer gående rett fra sitt første møte med Dagsavisen-redaksjonen, kun et steinkast unna. 

At det var han selv som ble tilbudt stillingen som konstituert sjefredaktør, kom overraskende på Ryssdalsnes. 

– Jeg fikk vel tilbudet om jeg ville ta over som konstituert sjefredaktør fredag, men så måtte jeg få innvilget permisjon her før jeg kunne takke ja, forteller han.  

Han legger til: 

 – Jeg tar over allerede på mandag, så det har gått ganske slag i slag. Det har skjedd fort, men det er ikke alltid sånn at en prosess blir bedre selv om den er lang. 

Ryssdalsnes skal i første omgang sitte ut året. I mellomtiden skal stillingen lyses ut. 

Skal ikke røske opp i noe

Ryssdalsnes har fulgt Dagsavisens utvikling over tid. Han har sittet i styret til avisa siden 2016 og er klar over at han tar over en organisasjon som har gått igjennom en del endringer de siste årene, med både færre ansatte og færre papirutgaver. 

Samtidig som han tar over Dagsavisen, blir han overordnet ansvarlig for søsteravisene Demokraten i Fredrikstad, Moss Dagblad, Fremtiden i Drammen og Rogalands Avis.

– Jeg vil anta at det er en organisasjon som er litt omstillingssliten. Så min jobb blir å jobbe etter de strategiene som er satt, det er ikke noe som skal røskes opp i nå, forteller han. 

Han legger til: 

– Økonomien er alltid en utfordring, og å klare å fortsette å ha digital vekst, det er jo det som er det aller viktigste.

Powered by Labrador CMS