TV 2 sjef Olav T. Sandnes roser VG for at avisa har lovet at Sofie-saken får konsekvenser for deres redaksjonelle rutiner. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

TV 2-sjef Olav T. Sandnes om VG-rapporten: Vi tror på Sofie

– Skal bruke tid på å lese rapporten.

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

VG avviser at Sofie bevisst ble feilsitert i forbindelse med Giske-videoen. TV2s sjefredaktør Olav T. Sandnes svarer at evalueringen ikke svekker kanalens sak.

– Jeg mener jeg ikke har hørt noe som svekker den saken i dag. Snarere oppfatter jeg at den bekrefter TV 2s sak. TV 2 tror på Sofie. Hun fremstår svært troverdig, og hennes versjon er støttet av annen dokumentasjon, sier Sandnes tilKampanje.

I en omfattende TV 2-sak onsdag forrige uke fastslo kvinnen at mediehuset med viten og vilje publiserte et feilaktig sitat, som skapte et uriktig bilde av situasjonen. Avisa konkluderer imidlertid i sin evaluering at det er ingenting som tyder på at journalisten Lars Joakim Skarvøy bevisst feilsiterte Sofie.

VG tar likevel selvkritikk for håndteringen av Sofie som kilde og intervjuobjekt, de konkluderer med at det har vært for svak ledelse, kvalitetskontroll og manglende bredde i kildene.

– Vi skal bruke tid på å lese rapporten, men det VG sier er at det er begått feil både av journalisten og redaktøren, og de er også tydelige på at dette får konsekvenser for redaksjonene og de redaksjonelle rutiner. Det gjør VG for å gjenopprette tilliten til mediene, sier Sandnes.

Powered by Labrador CMS