Nett.no-redaktør Kjetil Haanes, her fotografert etter møtet i 2019 der avisa fikk avslag første gang.

Pressestøtte

Gladnyhet for lokalavis: – Snur opp ned på alt

Jubel hos Nett.no etter at klagenemnd opphever to år med avslag på pressestøtte.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Det føles nesten uvirkelig, sier Nett.no-redaktør Kjetil Haanes til Journalisten.

Torsdag kveld fikk redaksjonen vite at Medieklagenemnda, som har sett på Medietilsynets pressestøtte-avslag til avisa for 2019, 2020 og 2021, har opphevet avslagene for 2020 og 2021.

Avslagene har blitt begrunnet i at avisa ikke har hatt nok kvalitetsjournalistikk innenfor alle stoff-temakategoriene Medietilsynet opererer med. Nett.no er en nettsatsing som særlig dekker nærings- og samfunnslivet på Sunnmøre, i Nordfjord og i Romsdal.

Men nå har klagenemnda slått fast at Medietilsynet ikke har dekning for å operasjonalisere kvantitative krav om hvilke temakategorier som må dekkes, og i tillegg sette terskelverdier for de ulike kategoriene.

Nemnda fastslår også at det må finnes redaksjonell åpning for å prioritere opp eller ned ulike temakategorier, beskriver Haanes om det ferske vedtaket.

Som han mener vil være viktig, ikke bare for Nett.no:

– Dette vil gjøre det lettere å starte opp og få støtte for nye redaksjoner, spesielt regionalt og lokalt. Det nemnda her signaliserer er at man ikke trenger å ha samme bredde som en tradisjonell lokalavis for å få støtte. Det er en vanskelig oppgave i en oppstartfase med få ansatte, når kravet er kvalitetetsjournalistikk om alle temaer, sier Haanes.

I 2021 opphevet og sendte klagenemnda Nett.no-avslaget for 2019 tilbake til Medietilsynet. Da endte tilsynet med å opprettholde avslaget.

Men denne gangen forventer Haanes medhold, etterbetaling for 2020 og 2021 og at også det nylige avslaget for 2022 omgjøres.

– Nå slår klagenenmnda fast at vi oppfyller alle vilkår for å få støtte.

Det hele er en enorm lettelse, sier redaktøren:

– Vi har kjempet helt siden 2018, og følt oss både misforstått og motarbeidet. Vi skulle gjerne sett at vi var i en økonomisk situasjon der vi ikke trengte pengene. Men det er vi ikke, dette er penger som vil være veldig kjærkomne og gjøre situasjonen vår ekstremt mye lettere. For oss snur dette opp ned på alt.Powered by Labrador CMS