Sjefredaktør i Ságat, Geir Wulff, får drøyt 17 millioner kroner i produksjonstilskudd fra Medietilsynet.

Pressestøtte 2022

Deler ut 39 millioner til samiske aviser

Fire aviser får støtte i 2022.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

De fire avisene Ávvir, Ságat, Snåsningen og NordSalten Avis får til sammen drøyt 39 millioner kroner i støtte i 2022, skriver Medietilsynet i en pressemelding.

– Støtten bidrar til å gjøre de samiske skriftspråkene mer synlig. Disse avisene spiller en viktig rolle for den samiske språkutviklingen, sier Hanne Nistad Sekkelsten, direktør i juridisk og regulatorisk avdeling i Medietilsynet, i pressemeldingen.

De to dagsavisene Ávvir og Ságat får henholdsvis 20,3 millioner kroner og 17,2 millionar kroner i produksjonsstøtte. Snåsningen får 696.089 kroner for innstikk på sørsamisk, mens NordSalten Avis får 870.111 kroner for innstikk på lulesamisk.

To søknader fikk nei hos Medietilsynet.

Kronstadposten søkte om støtte for innstikk på nordsamisk, det får avisen ikke. Dette begrunner Medietilsynet med at støtteordningen ikke gir støtte til nordsamiske avissider, bare avissider på lule- og sørsamisk.

NordSalten Avis får avslag på søknaden om produksjonsstøtte fordi Medietilsynet mener avisen ikke har den samiske befolkningen som hovedmålgruppe. Men avisen får som tidligere nevnt støtte til sitt innstikk på lulesamisk.

Powered by Labrador CMS