Sjefredaktør Katrine Strøm i Hamar Arbeiderblad. Avisa saksøkes av lokalt firma.

Hamar Arbeiderblad saksøkes for ærekrenkelser

Avis, redaktør og kilde kreves for erstatning etter forbrukersak.

Publisert Sist oppdatert

Avisa Hamar Arbeiderblad, sjefredaktør Katrine Strøm og en kilde som stilte opp i avisa trekkes for retten av et lokalt firma. Saksøkerne hevder seg ærekrenket, og krever erstatning og oppreisning.

Bakgrunnen er en kritisk forbrukersak der kilden forteller om negative opplevelser med firmaet.

Saken, som nå er berammet for to rettsdager i juni, har ikke vært behandlet hos Pressens Faglige Utvalg.

Oppdatering: Les mer om søksmålet her.

Mange saker mot mediene

Saksøkerne representeres av advokat Linnéa Tereza Karlberg ved Advokatfirmaet Danielsen & Co.

Advokatfirmaet Danielsen, og tidligere advokat Per Danielsen, har spesialisert seg på såkalte injurie- eller ærekrenkelsessaker, og har trukket flere mediebedrifter for retten de siste årene.

I 2019 gikk en taxieier til sak mot lokalavisa Raumnes, med Danielsen som advokat. Saksøker tapte i tingretten og lagmansretten – og i februar 2021 ble det klart at Høyesteretts ankeutvalg avviste anken.

I 2019 representerte Danielsen også en klient som gikk til sak mot Dagbladet for ærekrenkelser. Mannen vant ikke fram i tingretten, og fikk i 2021 anken sin forkastet av lagmannsretten. Senere samme høst ble det klart at også denne anken ble avvist av ankeutvalget til Høyesterett.

Seier i 2012

Bedre gikk det for Danielsen-klienten som i 2012 gikk til sak mot Aller Media og bladet Cosmopolitan. Aller Media tapte og måtte betale en halv million i erstatning.

Med saksomkostninger kostet saken Aller Media 1,8 millioner kroner.

Danielsen representerte også lenge hjernekirurg Per Kristian Eide, som saksøkte en rekke medier, blant annet TV 2, Avisenes Nyhetsbyrå, Amedia og NTB.

Powered by Labrador CMS