Steinar Ulrichsen sier det har vært svært ubehagelig å motta trusler.

I retten for trusler mot Sandefjords Blad-redaktør

– Jeg satt med en følelse at det bare var et tidsspørsmål før noe ville skje, sier Steinar Ulrichsen. 

Publisert Sist oppdatert

Torsdag ble rettssaken mot en mann i 70-årene avsluttet i Vestfold tingrett. Mannen står tiltalt for flere forhold, blant annet trusler mot Sandefjords Blad-redaktør Steinar Ulrichsen. 

Det var Sandefjords Blad som først omtalte saken. 

– Flere tusen tekstmeldinger

Ulrichsen var kalt inn som vitne i retten torsdag, og han forteller til Journalisten at han gjennom mange år har fått flere tusen tekstmeldinger fra tiltalte. 

At Sandefjords Blad ikke omtalte et tips de fikk fra mannen var utløsende faktor til nye meldinger som inneholdt trusler, sier Ulrichsen.

– Da vi ikke publiserte ble han sint og det kom trusler. Blant annet sa han at han skulle «Cut your life short forever», og at Park Hotel skulle sprenges.  

Truslene skal ha kommet tilbake i 2021, og saken var berammet til samme år. Den har imidlertid blitt utsatt blant annet fordi tiltalte ikke har vært i Norge. 

– Svært ubehagelig

I januar ble mannen utlevert til norsk politi og har vært i varetekt i Ringerike fengsel siden, skriver Sandefjords Blad.

Ulricshen sier til Journalisten tiltaltes tidligere domfellelser er årsaken til at han har valgt å anmelde, og at det har vært svært ubehagelig å motta trusler. 

– Mange navngitte personer ble truet - meg selv inkludert, og jeg satt med en følelse av at det bare var et tidsspørsmål før noe vil skje. Det følelsen sitter jeg med ennå, sier han. 

– Sterkt beklagelig

Tiltaltes forsvarer, Steinar Thomassen i  Thomassen advokatfellesskap, skriver i en e-post til Journalisten at de ikke har noen særskilte bemerkninger utover følgende:  

«På vegne av tiltalte bemerkes at denne side finner det sterkt beklagelig at ingen av meldingene er fremlagt verken for politiet eller domstolen. Som en følge av dette er det ikke mulig for min klient og undertegnede å ettergå Ulrichsens påstander både hva gjelder meldingenes innhold, omfang og i hvilken kontekst de eventuelt er fremsatt i.» 

Thomassen skriver videre:

«Den fremgangsmåte som her er fulgt av Ulrichsen frarøver således min klient hans grunnleggende rett til å kunne imøtegå påstandene etter de rettssikkerhetsprinsipper som gjelder i så måte. At Sandefjord Blad velger å lage en sak på dette uten at de samme rettssikkerhetsprinsipper følges finner jeg også sterkt beklagelig.»

Ulrichsen sier på sin side at det etter hans syn er aktor og politiet som bestemmer hvordan saken legges frem i retten. 

–  Det er ikke Sandefjords Blad som bestemmer det. Tekstmeldingene finnes på min telefon og de har jeg sendt til politiet, avslutter han. 

Powered by Labrador CMS