Konsernsjef Anders Opdahl, sjefredaktør Jan-Eirik Hanssen og styreleder i Avisa Nordland, Ole Morten Ringdal.

Amedia

Jan-Eirik Hanssen går av som redaktør i Avisa Nordland

Går av etter 15 år.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Ansvarlig redaktør Jan-Eirik Hanssen i Avisa Nordland har informert styret og de ansatte om at han vil fratre stillingen. Han har ledet avisa siden våren 2007.

Det melder avisa selv onsdag.

På nyåret runder Hanssen 62 år, og går av med pensjon.

Han fortalte om sin beslutning på et allmøte i avisa onsdag, skriver AN.

– Det er naturlig å gi beskjed i god tid slik at styret kan starte jobben med rekruttering av min etterfølger, sier Hanssen til egen avis.

Presseveteranen får solide skussmål fra styreleder og konsernsjef:

– Han er ikke bare sjefredaktør, men også en av de største pressepersoner i nordnorsk historie, uttaler konsernsjef Anders Opdahl i artikkelen.

Opdahl kaller Hanssen en lagbygger, et forbilde og «en nestor som setter skapet på plass».

– Jan-Eirik har gjort en fantastisk jobb gjennom mange år i Avisa Nordland. Han er en engasjert leder som hele tiden har vært opptatt av utvikling. Han har bygget opp en velfungerende organisasjon, fått medarbeiderne med seg og skapt gode produkter og resultater. Han er en respektert redaktør som lyttes til, og han har en tydelig stemme i samfunnsdebatten. Blant redaktørene i Amedia har han en fremtredende posisjon, og hans synspunkter blir tillagt stor vekt, uttaler styreleder Ole Morten Ona Ringdal.

Da Hanssen ble AN-sjef i 2007 hadde han tidligere erfaring fra Lofotposten, Nordlandsposten, Nordlands Framtid og nettopp Avisa Nordland, samt informasjonsarbeid i Nordlandsbanken.

Powered by Labrador CMS